Megtalálták a legboldogabb embert

2011. 03. 15.
Szerző: Szimpatika
Bár nem tudjuk pontosan, milyen kritériumok alapján keresték, tény, hogy az amerikai Gallup Intézet bejelentette, megtalálták a legboldogabb embert.
Hosszas kutatás után meglelték a legboldogabb embert az Egyesült Államokban. A kutakodást a Gallup intézet vezetésével végezték, három éven át térképezték fel az Egyesült Államokban az emberek érzelmi állapotát, munkahelyi elégedettségét, étrendjét, egészségét, feszültségszintjét és egyebeit. A végeredmény: egy 65 éves, kínai-amerikai férfi a legboldogabb, aki Hawaii fővárosában, Honoluluban él. Alvin Wong a neve, nős, 176 centiméter magas, évi 120 ezer dollár (24 millió forint) a jövedelme, saját – egészségügyi – cége van.

"Filozófiám szerint, ha nem tudsz nevetni magadon, akkor az élet meglehetősen borzalmas" – idézte a férfit a The New York Times című amerikai lap.

A hároméves boldogságfirtató munka eredményeként elkészült az Egyesült Államok boldogságtérképe is. Eszerint a legboldogabb állam – ahol arányosan a legtöbb elégedett ember él – Hawaii. Utána Wyoming, Észak-Dakota, Alaszka és Colorado a sorrend.

mti

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!