Samponnal a tetvek ellen? Jobb a fésű!

2008. 04. 29.
Angol tudósok szerint semmilyen sampon nem tud olyan hatékonyan elbánni a tetvekkel, mint a fésű. A kifejezetten tetűirtásra készült sűrű fogú fésű négyszer hatékonyabb, mint az egyéb tetűirtó készítmények.
A British Medical Journalban megjelent cikk szerint meg kell mosni a hajat, s még nedvesen, amikor a balzsam is benne van, alaposan át kell fésülni egy sűrű fogú, speciális fésűvel. A műveletet négyszer, három naponta célszerű megismételni. Jelenleg nem létezik tökéletes kezelés a paraziták eltávolítására, mivel nagy ellenálló képességet fejlesztettek ki az irtószerekre, s ezért egyre nő a tetűfertőzések száma. Ráadásul a szerek gyakoribb használatával a mérgezés kockázata is megnő.

A tudósok több, mint száz 2 és 15 év közötti tetves gyereket vizsgáltak meg. 56 család kapott speciális tetűfésűt, 70 család pedig tetűirtószert. Az első csoportból 57 százalék szabadult meg vérszívóitól, míg az antiparazita sampont alkalmazóknak alig 13 százaléka. Öt évvel ezelőtt az arány még fordított volt, a kutatók szerint ez a fésű megfelelőbbé válása miatt változott meg, s felhívják a figyelmet, hogy a műanyagból gyártott tetűvadászok jobbak, mint a fémből készültek.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!