Miért vagyok gyakran beteg?

Szerző: Szimpatika
Az orvosi segítség nem elég. A már kialakult betegségekből is csak úgy lehet kimászni, ha nem várjuk el az orvostól a csodát, hanem magunk is akarunk változtatni.

Miért tör ránk a betegség? Vannak olyan pszichés állapotok, amelyekben mérhetően csökken egy nagyon fontos ölősejt, az NK sejt mennyisége a szervezetben. Ilyen pszichés állapot a depresszió, az úgynevezett tanult tehetetlenség állapota, vagyis az az állapot, amikor az ember széttárja a kezét, és azt mondja, nem tehetek semmit, megadom magam, betegségbe menekülök.  De ilyen pszichés állapot a gátoltság is. Amikor például egy munkáját imádó embert tétlenségre kárhoztatnak. Ilyen a negatív beállítottságú személyiség állapota, azé az emberé, aki mindig, mindennek a rossz oldalát látja. S érdekes módon ilyen, a főleg nőkre jellemző személyiségtípus, a mindent tökéletesen, mindent egyedül, mindent másokért végző ember állapota. Az örömre, elégedettségre, lazításra képtelen személyiség hamarabb betegszik meg. A betegsége figyelmezteti, hogy valamit nem jól csinál. A sikeres gyógyulás folyamatában pedig, megtanul küzdeni saját magáért, és megtanulja szépnek látni az életet.


Az első lépés az egészséghez vezető úton az, hogy belássuk, évtizedeken át nem mérgezhetjük magunkat büntetlenül. Nem lehetséges az, hogy miközben naponta két doboz cigarettát szívunk, élelmiszer-színezékekkel, tartósítószerekkel telenyomott, génkezelt élelmiszereket, alkoholt fogyasztunk, zsíros, nehezen emészthető fehérjéket eszünk, alig mozgunk, viszont reggeltől estig, füstben, kipufogó gázok között, stresszben élünk, ezt az immunrendszerünk a végtelenségig képes tolerálni. Nem lehetséges, hogy miközben tele vagyunk szorongással, rossz gondolatokkal, gyógyszerekkel, nyugtató és élénkítő szerekkel, szervezetünk képes egészségesen működni. Legkésőbb akkor, amikor megbetegszünk, rá kell jönnünk, hogy  valamit rosszul csináltunk.
Az emberek többsége még ilyenkor is azt gondolja, majd az orvos kivágja belőlem a rosszat, majd felír valami pirulát, és én ugyanúgy élhetek majd tovább, mint korábban. Nos ez nem lehetséges. A gyógyuláshoz először is meg kell változtatnunk a gondolkodásunkat.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!