Flört, a szerelem előszobája

2011. 02. 19.
|
Bár a mai rohanó, lényegre törő, szingli világban látszólag az egyszerű, "nálam vagy nálad..." kezdetű mondatra egyszerűsödött az ismerkedés, ám titkon minden nő vágyik kipróbálni a csábításnak ezt a következmények nélküli módját. És persze minden pasi imádja, ha megpróbálják elvarázsolni.
Unalmas értekezlet. Gondolataid mindenhol járnak, csak az irodában nem. Kavarognak, csapongnak, képtelen vagy összeszedni őket. Csak lenne már vége, gondolod, amikor a belép az új marketingigazgató. Barnán, ezer foggal mosolyogva. Mint a villám, hasít a látvány érzékeidbe. Hirtelen rengeteg megvalósításra váró ötleted támad. Önkéntelenül kihúzod magad, babrálni kezdesz a hajaddal. Még nem akarsz semmit, hiszen azt sem tudod, kicsoda. Nős? Éppen másvalakibe szerelmes? Még eszed ágába sincs kikezdeni vele. Tested azonban már jelez. Tág, csillogó pupilláid látványa szinte tudat alatt, szavak nélkül közvetíti felé az üzenetet: érdekelsz. Az értekezlet hirtelen nagyon fontossá válik, s te jól érzed magad. Ne ellenkezz. Az érzés úgyis erősebb. Nézz egyenesen a szemébe! Aztán majd csak lesz valahogy.

Bár a mai rohanó, lényegre törő, szingli világban látszólag az egyszerű, "nálam vagy nálad..." kezdetű mondatra egyszerűsödött az ismerkedés, ám titkon minden nő vágyik kipróbálni a csábításnak ezt a következmények nélküli módját. És persze minden pasi imádja, ha megpróbálják elvarázsolni. Játszma ez, amelyet a legtöbb nő ösztönösen is jól csinál. A flört megemeli vérünkben a boldogsághormonok szintjét, arcunkra kellemes pírt varázsol, bőrünk tónusa teltebb lesz, teljesítményünk megsokszorozódik.

A flört önbizalmat ad, feltölt energiával, kiteljesít. Bár nem az a célja, mégis előfordul, hogy egy könnyed flörtből hosszú, tartós kapcsolat, házasság születik. A flört lehetőség, ígéret, vágyfokozás. Még nincs benne testiség, csak annak ígérete. Nem bűn, de izgalom. A flört testbeszéd. Amikor flörtölsz, testtartásod megváltozik, pupillád kitágul, légzésed szaporább lesz, bőröd illata is megváltozik. Ha tetszik neked egy pasi, testedben olyan biokémiai változások történnek, melyeket biztosan érzékel a másik. Tegyük fel, visszanéz. Te persze azonnal elkapod róla a tekinteted. Hiszen csak véletlenül felejtetted rajta a szemed, mondja a mozdulatod. Kis zavart máshová nézés ilyenkor jól jön. Hiszen ismered a játék szabályait. Most ő jön. Te úgy sem nézel rá még egyszer, csak azért se. Folytassa ő! És persze folytatja is. Érzed a bőrödön, hogy rád néz, de még vársz. Hadd nézzen! Szerencsére kisminkelted magad, a világoskék pulóvered is jól megy a szemed színéhez, hajadba túrsz hát. Mellesleg megigazítod a szoknyát, mert felcsúszott. Naná, hogy néz. Csak nehogy abbahagyja. Kis bíztatás nem árthat. Csöppnyi mosoly, épp csak olyan átsuhanó, talán nem is mosoly, csak valami derű. Pontosan adagolható. Ennek a fontos és a végtelenül egyszerű kommunikációs technikának, a félmosolynak felmérhetetlen ereje van. Azt közvetíti, hogy jól érezzük magunkat. Azt üzeni, hogy lehet belőle igazi mosoly, sőt nevetés is. Vagy durcás, megsértődős "nem érdekelsz" mozdulat. Attól függ. Tőle függ. A labda az ő térfelén van. 
Ezt ő is érzi. Tekintete arcodon marad, aztán végigkúszik a pulóvered dombjain, derekadig és tovább. Érzed a lábad ujjaiban is a zsibbadást. Szóval tetszem neki, gondolod. Ideje mosolyogni. S persze figyelni. Bólintani, hogy érted, felkapni a beszéd fonalát. Egy "pontosan így gondolom..." kezdetű közbeszólás éppen elég. Talán egy kérdés még: "kifejtené esetleg részletesebben?" Ezt imádják. Nincs férfi, ki ellen tudna állni annak, ha a szép nő figyel rá. Issza a szavait. Nem született egyetlen hímnemű se a földre, aki észrevenné, hogy csapdába sétált. Hiszen a nő számára nem az a fontos, amit mond. Sokkal inkább az, ahogyan mondja, és persze legfőképpen az, hogy ő mondja. A pasi, aki tetszik nekünk. Ha a flört ebbe a stádiumba eljutott, nyert ügyed van. Szemed színe, vállad íve, homlokodba hulló tincse a hajadnak varázsszer. Nem tudja többé elfelejteni. Biztos lehetsz benne, hogy az elkövetkező napokban mindig talál majd okot, ügyet, elintéznivalót, ami miatt benyit az irodába. Szívesebben mész be ezentúl a munkahelyedre, mert várod a találkozást. És összefuttok majd a folyosón, meg a büfében. Eldöntheted, lesz e tovább. Mert a flörtben éppen az a nagyszerű, hogy nem kötelez semmire. Lehet belőle barátság, munkakapcsolat, de lehet belőle szerelem is.
Februári akció

Béres Csepp Forte® belsőleges oldatos cseppek

4×30 ml

4 580 Ft

38,2 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta

30 db

1 740 Ft

58 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ocutears® szemcsepp

10 ml

2 300 Ft

230 Ft/ml
Gyógyászati segédeszköz*

Neogranormon kenőcs

25 g

1 315 Ft

52,6 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Normaflore belsőleges szuszpenzió

20×5 ml

2 400 Ft

24 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cataflam Dolo 25 mg bevont tabletta

20 db

1 980 Ft

99 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Kaloba® belsőleges oldatos cseppek

20 ml

1 770 Ft

88,5 Ft/ml
Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer***

Advil® Ultra Forte lágy kapszula

16 db

1 990 Ft

124,4 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Diclac® Dolo 50 mg/g gél

100 g

2 230 Ft

22,3 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Mucopront 375 mg kemény kapszula

50 db

2 070 Ft

41,4 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray

1 adagoló tartály

3 970 Ft

3970 Ft/adagoló tartály
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres Vita-D3 FORTE 3200 NE tabletta

60 db

1 790 Ft

29,8 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Mebucain Mint 2 mg/1 mg szopogató tabletta

20 db

1 560 Ft

78 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Bánó® -féle fokhagyma-galagonya-fagyöngy kapszula

100 db

3 500 Ft

35 Ft/db
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény

Ocuvite® LUTEIN forte tabletta

30 db

2 900 Ft

96,7 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Sinupret® belsőleges oldatos cseppek

50 ml

1 990 Ft

39,8 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Urostemol® Femina kemény kapszula

40 db

3 790 Ft

94,8 Ft/db
Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer***

Tebofortan® 120 mg filmtabletta

30 db

3 800 Ft

126,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Calcium-D-Sandoz® 600 mg/400 NE pezsgőtabletta

20 db

1 750 Ft

87,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Novo C Plus Liposzómális C-vitamin lágykapszula

60 db

3 495 Ft

58,3 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Robitussin ANTITUSSICUM szirup száraz köhögés enyhítésére

100 ml

1 660 Ft

16,6 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

***Hagyományos növényi gyógyszer, a javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2020. februári száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el