Flört, a szerelem előszobája

2011. 02. 19.
|
Bár a mai rohanó, lényegre törő, szingli világban látszólag az egyszerű, "nálam vagy nálad..." kezdetű mondatra egyszerűsödött az ismerkedés, ám titkon minden nő vágyik kipróbálni a csábításnak ezt a következmények nélküli módját. És persze minden pasi imádja, ha megpróbálják elvarázsolni.
Unalmas értekezlet. Gondolataid mindenhol járnak, csak az irodában nem. Kavarognak, csapongnak, képtelen vagy összeszedni őket. Csak lenne már vége, gondolod, amikor a belép az új marketingigazgató. Barnán, ezer foggal mosolyogva. Mint a villám, hasít a látvány érzékeidbe. Hirtelen rengeteg megvalósításra váró ötleted támad. Önkéntelenül kihúzod magad, babrálni kezdesz a hajaddal. Még nem akarsz semmit, hiszen azt sem tudod, kicsoda. Nős? Éppen másvalakibe szerelmes? Még eszed ágába sincs kikezdeni vele. Tested azonban már jelez. Tág, csillogó pupilláid látványa szinte tudat alatt, szavak nélkül közvetíti felé az üzenetet: érdekelsz. Az értekezlet hirtelen nagyon fontossá válik, s te jól érzed magad. Ne ellenkezz. Az érzés úgyis erősebb. Nézz egyenesen a szemébe! Aztán majd csak lesz valahogy.

Bár a mai rohanó, lényegre törő, szingli világban látszólag az egyszerű, "nálam vagy nálad..." kezdetű mondatra egyszerűsödött az ismerkedés, ám titkon minden nő vágyik kipróbálni a csábításnak ezt a következmények nélküli módját. És persze minden pasi imádja, ha megpróbálják elvarázsolni. Játszma ez, amelyet a legtöbb nő ösztönösen is jól csinál. A flört megemeli vérünkben a boldogsághormonok szintjét, arcunkra kellemes pírt varázsol, bőrünk tónusa teltebb lesz, teljesítményünk megsokszorozódik.

A flört önbizalmat ad, feltölt energiával, kiteljesít. Bár nem az a célja, mégis előfordul, hogy egy könnyed flörtből hosszú, tartós kapcsolat, házasság születik. A flört lehetőség, ígéret, vágyfokozás. Még nincs benne testiség, csak annak ígérete. Nem bűn, de izgalom. A flört testbeszéd. Amikor flörtölsz, testtartásod megváltozik, pupillád kitágul, légzésed szaporább lesz, bőröd illata is megváltozik. Ha tetszik neked egy pasi, testedben olyan biokémiai változások történnek, melyeket biztosan érzékel a másik. Tegyük fel, visszanéz. Te persze azonnal elkapod róla a tekinteted. Hiszen csak véletlenül felejtetted rajta a szemed, mondja a mozdulatod. Kis zavart máshová nézés ilyenkor jól jön. Hiszen ismered a játék szabályait. Most ő jön. Te úgy sem nézel rá még egyszer, csak azért se. Folytassa ő! És persze folytatja is. Érzed a bőrödön, hogy rád néz, de még vársz. Hadd nézzen! Szerencsére kisminkelted magad, a világoskék pulóvered is jól megy a szemed színéhez, hajadba túrsz hát. Mellesleg megigazítod a szoknyát, mert felcsúszott. Naná, hogy néz. Csak nehogy abbahagyja. Kis bíztatás nem árthat. Csöppnyi mosoly, épp csak olyan átsuhanó, talán nem is mosoly, csak valami derű. Pontosan adagolható. Ennek a fontos és a végtelenül egyszerű kommunikációs technikának, a félmosolynak felmérhetetlen ereje van. Azt közvetíti, hogy jól érezzük magunkat. Azt üzeni, hogy lehet belőle igazi mosoly, sőt nevetés is. Vagy durcás, megsértődős "nem érdekelsz" mozdulat. Attól függ. Tőle függ. A labda az ő térfelén van. 
Ezt ő is érzi. Tekintete arcodon marad, aztán végigkúszik a pulóvered dombjain, derekadig és tovább. Érzed a lábad ujjaiban is a zsibbadást. Szóval tetszem neki, gondolod. Ideje mosolyogni. S persze figyelni. Bólintani, hogy érted, felkapni a beszéd fonalát. Egy "pontosan így gondolom..." kezdetű közbeszólás éppen elég. Talán egy kérdés még: "kifejtené esetleg részletesebben?" Ezt imádják. Nincs férfi, ki ellen tudna állni annak, ha a szép nő figyel rá. Issza a szavait. Nem született egyetlen hímnemű se a földre, aki észrevenné, hogy csapdába sétált. Hiszen a nő számára nem az a fontos, amit mond. Sokkal inkább az, ahogyan mondja, és persze legfőképpen az, hogy ő mondja. A pasi, aki tetszik nekünk. Ha a flört ebbe a stádiumba eljutott, nyert ügyed van. Szemed színe, vállad íve, homlokodba hulló tincse a hajadnak varázsszer. Nem tudja többé elfelejteni. Biztos lehetsz benne, hogy az elkövetkező napokban mindig talál majd okot, ügyet, elintéznivalót, ami miatt benyit az irodába. Szívesebben mész be ezentúl a munkahelyedre, mert várod a találkozást. És összefuttok majd a folyosón, meg a büfében. Eldöntheted, lesz e tovább. Mert a flörtben éppen az a nagyszerű, hogy nem kötelez semmire. Lehet belőle barátság, munkakapcsolat, de lehet belőle szerelem is.
Szeptemberi akció

Béres Csepp Extra® belsőleges oldatos cseppek + C-vitamin Béres 50 mg tabletta

4×30 ml + 120 db

4 570 Ft

Vény nélkül kapható gyógyszer

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta

30 db

1 740 Ft

58 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Novo C Plus® liposzómális C-vitamin lágykapszula

60 db

3 495 Ft

58,3 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Centrum gumivitamin gyermekeknek eper/málna ízű

30 db

2 045 Ft

68,2 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Bioextra Grapefruit mag kivonat

20 ml

1 435 Ft

71,8 Ft/ml
Étrend-kiegészítő készítmény**

Artelac® CL szemcsepp

10 ml

1 225 Ft

122,5 Ft/ml
Gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz*

Tebofortan® 120 mg filmtabletta

30 db

3 530 Ft

117,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Exoderil® 10 mg/g krém

30 g

2 380 Ft

79,3 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Calcium-Sandoz® + Vitamin C 1000 mg pezsgőtabletta

10 db

885 Ft

88,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Dorithricin® szopogató tabletta

20 db

1 560 Ft

78 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Zovirax ajakherpesz krém

2 g

1 420 Ft

710 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Sinupret® belsőleges oldatos cseppek

50 ml

1 850 Ft

37 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Mucopront 375 mg kemény kapszula

50 db

2 070 Ft

41,4 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Amorolfin-Teva 50 mg/ml gyógyszeres körömlakk

2,5 ml

4 070 Ft

1628 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Smecta® 3 g por szuszpenzióhoz

10 db

1 040 Ft

104 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ambroxol-TEVA 3 mg/ml szirup

100 ml

1 590 Ft

15,9 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Algoflex® Forte filmtabletta

20 db

1 890 Ft

94,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Blend-a-dent extra erős protézisrögzítő krém

47 g

1 270 Ft

27 Ft/g
Orvostechnikai eszköz*

Neo Citran megfázásra és köhögésre kemény kapszula

16 db

1 670 Ft

104,4 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Salvequick® Aqua Resist vízálló sebtapasz

28 db

640 Ft

22,9 Ft/db
Orvostechnikai eszköz*

Apranax Dolo 100 mg/g gél

100 g

1 880 Ft

18,8 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Dona® 1500 mg por belsőleges oldathoz

20 tasak

3 235 Ft

161,8 Ft/tasak
Vény nélkül kapható gyógyszer

Dipankrin® Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta

60 db

1 995 Ft

33,3 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2019. szeptemberi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el