Ragyogjon télen is fiatalosan a bőrünk!

Forrás: noklapja.hu
Az idő kerekét se visszaforgatni, se megállítani nem lehet, jó hír viszont, hogy vannak olyan szokások, amiknek a követésével megőrizhetjük fiatalos megjelenésünket még akkor is, amikor a hideg, szeles időjárás éppen ellenünk dolgozik.

Való igaz, hogy decemberben, a legnagyobb hajtás kellős közepén, az ajándékvásárlási, még az idén leadási, majd jövőre jobban szervezem láz idején, azzal is foglalkozni, hogy üdén, fiatalosan ragyogón kellene kinéznünk, sokszor lehetetlen küldetésnek tűnhet.

Ám néhány remek szokás meghonosításával és alkalmazásával azonban mégis tehetünk az „ügy” érdekében. Az évnek ebben a szakaszában éppen elég nyomás van az emberen. Az ember lányának pedig eljön az idő, amikor a fiatalságkultusszal is farkasszemet kell néznie.

forrás:elements.envato.com

Ám az egészséges életmód most felsorolt alapjai nemcsak abban segítenek, hogy jobban érezhessük magunkat a bőrünkben, vagy, hogy bírjuk még a mostanihoz hasonló hajtós időszakokat is, hanem abban is támogathatnak, hogy akkor is ragyogjunk, amikor a szürkeség, hideg és a stressz egyszerre esküdött össze ellenünk.

Sokan vagyunk úgy, hogy télen valahogy nyúzottabbnak, és pár évvel idősebbnek nézünk ki. Sápadtabbak vagyunk, de persze csak akkor, ha a szeles, hideg idő nem csípte égő pirosra és szárazon hámlósra az arcunkat.

Mit lehet tenni, hogy télvíz idején se nézzünk úgy ki, mintha valamilyen filterrel öregítettek volna rajtunk? Nézzük milyen tanácsokat érdemes megfogadnunk a téli ragyogás megvalósulásáért!

Maradjunk távol a naptól!

Ezt a javaslatot tán, sosem volt olyan egyszerű betartani, mint télvíz idején, amikor egyébként is alig süt ránk a fény. Bár tény, hogy a nap nem az egyetlen hibáztatható faktor, ha a bőr öregedéséről van szó, azért tagadhatatlan, hogy hatalmas szerepet játszik a folyamatban.

Számszerűsítve: a napfényből származó UVA és UVB sugarak felelősek a bőrünkön látható öregedési jelek csaknem 90%-áért. Az UV-sugarak ugyanis lebontják a bőr rugalmasító anyagait, ami megereszkedett és fakó megjelenést, ráncokat, öregségi foltokat, egyenetlen bőrtónust és sok más hasonló kellemetlenséget okoz.

Ezért mindig használjunk jó minőségű, legalább 30-as fényvédő faktorral rendelkező krémet, és győződjünk meg róla, hogy olyan, széles spektrumú készítményről van szó, ami UVA- és az UVB-sugarakat is segít blokkolni.

forrás:elements.envato.com

Igyunk sok tiszta vizet!

A fiatalos bőr másik kulcsa a hidratálás. A kiszáradás hatására ugyanis a bőr gyorsan fakónak és élettelennek tűnhet ebben az időben, ami kiemeli még a legapróbb ráncokat is.

Az elegendő vízfogyasztás viszont feltölti a bőr szöveteit és sejtjeit, fiatalabb és egészségesebb kinézetű bőrt eredményezve. Naponta körülbelül 8 pohár víz kell ahhoz, hogy bőrünk ragyogónak tűnjön, és hogy támogassuk egészségünket, emésztőrendszerünket, keringésünket.

Fogyasszunk C-vitamint!

Megfigyeléseken alapuló tényközlés, hogy nem csak az immunrendszer hálás a magas C-vitamin tartalom bevitelért, hanem a bőrnek is ragyogást kölcsönöz.

forrás:elements.envato.com

Pihenjünk annyit, amennyit csak tudunk!

Igen, tudjuk, sok a dolog, és arra, hogy kicsit magunkkal is foglalkozzunk, sokszor csak este jut idő. Mégis kiemelt tudni, hogy az egészséges, fiatalos megjelenés (és egészséges test) fenntartásának másik kulcsa, a pihenés.

Télen ez annál is inkább fontos, mert a szervezet már csak a rövidebb nappalok miatt is több pihenésre számít. Adjuk meg neki! Amikor alszunk, a testünk olyan hormonokat szabadít fel, amelyek elősegítik a sejtek cseréjét és megújulását.

Használjuk hát ki ezt az időt duplán: ilyenkor célszerű olyan öregedésgátló hatóanyagokat bejuttatni a szervezetünkbe, mint például a kollagén, amit érdemes lefekvés előtt szednünk.

Ha még egy lépéssel tovább szeretnénk menni, bőrünket ápolandó, szatén párnahuzatra essen a választásunk. Egyes kutatások szerint a sprőd ágyneműhuzatokon nem csak kevéssé kényelmes az alvás, de ezek még a bőr állapotát is rontják.

forrás:elements.envato.com

Kenjük bőségesen!

Azzal is megtámogathatjuk szépségünket, ha gondoskodunk arról, hogy következetesen a megfelelő hidratálót használjuk. Télen mindenképpen a dúsabb, táplálóbb krémrekre essen a váltasztásunk, mert kint a hideg, bent pedig a fűtés nagyon szárítja a bőrt.

A hidratált bőr nem csak jobban néz ki, de erősebb is, és jobban képes felvenni a harcot az azt ilyenkor meglehetősen irritáló tényezőkkel: hideg és meleg váltakozásával, széllel.

Fontos még, hogy a legjobb eredmény érdekében olyan magas minőségű termékeket használjunk, amelyek mélyen felszívódnak és jobban behatolnak a bőrbe, emellett magasabb hatóanyag-tartalmúak is.

Jó szolgálatot tesz, ha rábízzuk magunkat a természetes naturkozmetikumokra, melyek mentesek mindenféle káros, megterhelő adalékanyagtól, és extra magas a hatóanyagtartalmuk.

Több zöldség-gyümölcs!

A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendnek számos előnye van a hideg évszakban. Ezek a finomságok olyan kulcsfontosságú tápanyagokat biztosítanak, amelyek támogatják az egészséges emésztést, ami által fiatalon tartják a szervezetet, kívül és belül egyaránt.

A gyümölcsök és zöldségek emellett olyan fitonutrienseket is tartalmaznak, amelyek segítenek a szervezetnek kivédeni a környezetben található szabad gyökök káros hatásait.

Törekedjünk a főként gyümölcsökből és zöldségekből álló egészséges étrendre, amelyet teljes kiőrlésű gabonafélékkel és egészséges, sovány fehérjékkel egészíthetünk ki.

forrás:elements.envato.com

Mozogjunk!

Azt mindenki tudja, hogy az egészséges testsúly megőrzésében segít, ha aktívak maradunk. De vajon a sport hozzájárul ahhoz, hogy fiatalabbnak tűnjünk?

Kutatások kimutatták, hogy az intenzív testmozgás, különösen a nagy intenzitású intervallumos edzés (HIIT) közel 10 évvel is lassíthatja az öregedést.

Az előnyök nem állnak meg itt, hiszen a testmozgás a vérkeringést is serkenti, emellett a rendszeres testmozgás kritikus fontosságú az erő és az izomtömeg fenntartásához, ami szintén rengeteg egészségügyi előnnyel jár, és évekkel meghosszabbíthatja az élettartamot.

Sétáljunk hát, amennyit csak bírunk, és ha úgy van, próbáljunk meg annak is örülni, ha nehéz cekkert kell hazacipelnünk. A napi erőkifejtés is jót tehet.

forrás:elements.envato.com

Mellőzzük az alkoholt és a koffeinnel is csak mértékkel!

Tisztában vagyunk vele, hogy vannak az évnek olyan időszakai, amikor könnyebb elkerülni, hogy alkoholt igyon az ember, és az is elég valószínű, hogy több helyről is fogunk valamilyen különleges kávét kapni ajándékba.

Nem muszáj teljesen kiiktatni ezeket az életünkből, csak érdemes tudatosítani, hogy a mérték nagyon is fontos. Az alkohol és a kávé is erősen dehidratálja a szervezetet, ezért ha szép és hidratált bőrt szeretnénk, jobb egyikkel sem túlzásba esni.

Az ünnepek alatt, ha néha elszalad a ló, kompenzálhatunk magasabb vízfogyasztással, de érdemes inkább ebben az időszakban is szolidnak maradni. Így nemcsak szép bőrünket, de méltóságunkat is könnyebben őrizhetjük meg.

 

Borítókép: elements.envato.com

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!