3 ok, amiért érdemes túrázni!

2023. 07. 09.
Forrás: greendex.hu
Egy fárasztó hét után többre sem vágyunk, mint végre pihenni, aludni, ameddig lehet, és nem törődni semmivel. Hiába tervezgettük még a hét közben, hogy merre is szeretnénk kirándulni, az első korai ébresztő szombat vagy vasárnap reggel sajnos sokszor inkább kikapcsoltatik… Ennek igyekszünk most gátat szabni, és íme, három ok, amiért megéri!

Ülőmunkát végzel? Veszélyes!

Ha irodában dolgozol, vagy esetleg otthon, nagy valószínűséggel 6–8 órát végigülsz. Ez alatt az idő alatt a térdízületeid folyamatosan megfeszülnek, hiszen nem a behajlított láb a természetes. Ha időről időre nem mozgatod át őket, nem nyújtasz, és nem gyalogolsz nagyobb távolságokat, ne csodálkozz, ha pár éven belül tropára mennek!

envato.com

Városban élsz? Futás!

Nem kell ehhez Budapesten élni, elég bármely nagyváros ahhoz, hogy a tüdőnk oda nem való dolgokkal teljen meg, mint a szmog és más káros anyagok. Ezen viszont könnyen segíthetünk egy kis erdei sétával, ahol távol a város zajától egy kicsit szó szerint fellélegezhetünk. Ha elég volt már a belvárosi „levegőből”, irány a Pilis, Visegrád vagy a Börzsöny!

envato.com

Addig menj, míg nem gurulsz!

A rendszertelen étkezés, az egész napos ücsörgés, a mozgásszegény életmód, mind-mind igen veszélyes! Amellett, hogy felszaladhatnak a plusz kilók, a szívünk is megsínyli, ha nem edzünk néha. Pedig a hosszú élet egyik nélkülözhetetlen „titka” az egészséges szív. Egyél rendesen, mozogj eleget, és a hangulatod is sokkal jobb lesz!

 

Borítókép: envato.com

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!