Öt ok, amiért érdemes algát fogyasztanunk

Forrás: Sajtóközlemény
Ha csak öt indokot szeretnénk kiemelni, ami miatt érdemes algát fogyasztanunk, azok a következők: ellenállóbbá teszi a szervezetet a vírusokkal szemben, tapasztalt daganatellenes hatással és koleszterincsökkentő képességgel bír, magas szinten méregteleníti a szervezetet, valamint energiát biztosít az egész testnek. Az algafogyasztásnak azonban ennél sokkal összetettebb előnyei vannak.

Az alga az első életformák egyike, amely megjelent a Földön és a szakértők szerint minden mai életforma alapjait is az algák képezik. Talán éppen ezért van olyan tulajdonsága, hogy míg az étrend-kiegészítőként bevitt vitaminoknak csak egy bizonyos százaléka tud felszívódni a szervezetben, addig az alga szinte teljes egészében képes hasznosulni.

Ráadásul, ha megnézzük, Japánban a legegészségesebbek az emberek, miközben őket sem kerülik el a káros behatások és a stressz. Az ő étrendjükben azonban nagyon régóta szerepel az alga, ez pedig szorosan közrejátszhat abban, hogy náluk a legmagasabb a várható életkor, az egészséges évek száma és sokkal alacsonyabb a megbetegedések száma is.

Egy jó algakészítmény nem csak támogatja a szervezetünket, de hármas hatással is bír és gyakorlatilag feleslegessé teszi egyéb étrend-kiegészítők fogyasztását, kímélve ezáltal a pénztárcánkat is.

freepik.com

Az algafogyasztás elkezdését követően először a méregtelenítő hatása mutatkozik meg, a káros anyagok ugyanis nagyban hátráltatják az értékes tápanyagok felszívódását.

Ezzel párhuzamosan elkezd felszívódni az a sok értékes tápanyag, amire a mai étkezési szokásaink mellett elengedhetetlenül szükségünk van és végül szintén az algától kapjuk meg azt a hatalmas antioxidáns-mennyiséget, amelyre a szervezetünknek szüksége van a megfelelő védelemhez.

Az ideális összetevők mind természetesek, magas minőségűek és olyan algaféléket tartalmaznak, amelyek nagy hatásfokkal segítenek a szervezet megtisztításában, táplálásában és védekezőképességében.

Amikor algakészítményt választunk, érdemes a tabletta forma helyett a port tartalmazó kapszulát választani; a tabletta préselési eljárása ugyanis csökkenti vagy akár teljesen meg is szüntetheti az alga kedvező hatásait.

 

Borítókép:  freepik.com

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!