A leves lehet a fogyókúrázók Szent Grálja

Forrás: Sajtóközlemény
Itt a nyár, a kétségbeesett, utolsó pillanatos fogyókúrák és diéták időszaka, amikor sokan böngészik az internetet sikeres és gyors módszer után kutatva. A legtöbb ilyen kétségbeesett próbálkozás azonban hamar kudarcba is fullad. Ötvös Edina egészség coach szerint ennek az az oka, hogy a diéták túlnyomó többsége nem tartható hosszú távon, ami pedig biztosan nem hozza meg a kívánt eredményt.

„A legfontosabb a fogyókúra és az életmódváltás szempontjából, hogy ma egy olyan rohanó, felgyorsult világban élünk, ahol egyre több a feladatunk. Ezek közül a feladatok közül vagyunk kénytelenek szelektálni, és nagyon sok esetben a főzésre és az egészséges étkezésre fordított idő és energia esik ennek áldozatul.

Ennek pedig az lesz az eredménye, hogy útközben éhesen gyorsan beszaladunk egy gyorsétterembe vagy egy boltba, ami tele van rengeteg cukrot és számos adalékanyagot tartalmazó élelmiszerrel” – fejtette ki Ötvös Edina, aki azt is hozzátette, a fogyókúrázok sokszor abba a hibába esnek, hogy komplett étkezéseket hagynak ki.

„Ez azért is hatalmas hiba, mert a szervezet ilyenkor azt érzékeli, hogy nem jut elég tápanyaghoz, ezért raktározni kezd, ezzel pedig épp a fogyás ellenkezőjét érjük el. Bármilyen furcsa is, de a sikeres fogyókúrához naponta többször kell ennünk, csak az nem mindegy, hogy mit.”

pexels.com

Nem csak előétel lehet a leves

Az egészség coach szerint a fogyni vágyók gyakran feledkeznek meg a levesekről, amelyek jótékony hatásai azonban vitathatatlanok. Sokan azonban csak előételként tekintenek erre a fogásra, ami egy teljes étkezést is kiválthat, ráadásul minden olyan anyagot is tartalmaz, amelyre a szervezetünknek a fogyókúra alatt is szüksége van. Persze ehhez az is szükséges, hogy megfelelően összeállított alapanyagokból készítsük el.

„Egy jó fogyókúrás fogásnak is teljes értékűnek kell lennie: kell bevinnünk rostot, hogy megfelelő legyen az emésztésünk, fehérjét, hogy támogassuk az izomzatunkat valamint vitaminokat és szénhidrátot az immunrendszerünk támogatásáért és a megfelelő energiaszinthez. Egy jó levesben ez mind megvan, ráadásul több napi adagot is elkészíthetünk.

Egy finom húsleves, ha van benne tészta, zöldség és hús, felér egy teljes étkezéssel is, ami után már nem szükséges második fogás. De egy krémleves vagy éppen egy lencseleves is tökéletes választás lehet bármikor. Persze nem kell megpakolni fehér lisztből készült tésztával, hiszen ma már erre is nagyon sok egészséges alternatíva létezik, ami beilleszthető a fogyókúrába is” – tette hozzá Ötvös Edina.

freepik.com

Jóllakottság az ideális fogyókúra titka

Az ideális fogyókúra érzelmileg sem terhel meg minket, hiszen ha jóllakottan állunk fel az asztaltól, könnyebben tudjuk tartani az új étkezési szokásainkat is. Erről pedig még akkor sem kell lemondanunk, ha éppen nincs időnk főzni vagy nincs lehetőségünk magunkkal vinni a levesünket.

Ha csak egyvalamit teszünk meg a sikeres fogyókúra érdekében, akkor az a tervezés legyen. Érdemes ugyanis előre végiggondolni a napunkat, hogy ne essünk abba a hibába, hogy éhesen próbálunk egy gyors ebédet vagy éppen uzsonnát beszerezni.
Tervezés nélkül egyik diéta sem lesz sikeres, hiszen sokkal könnyebben elcsábulunk.

 

Borítókép: freepik.com

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!