A gyümölcs, ami ezerféleképp tesz egészségesebbé

Forrás: Marie Claire
Az eper az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, és nem véletlenül! Nemcsak isteni finom, de egészségügyi előnyei is jelentősek.

Magas tápanyagtartalom

Az eper rendkívül magas vitamin- és ásványianyag-tartalmával kiváló forrás a C-vitamin, a kálium és a rost szempontjából.

Csökkenti a gyulladást

Az eperben található antioxidánsok csökkenthetik a testben lévő gyulladást, ami csökkentheti az allergiák és az asztma tüneteit.

pexels.com

Javítja a szív egészségét

Az eperben található kálium segíthet csökkenteni a magas vérnyomást, ami javítja a szív egészségét. Emellett az eperben található antioxidánsok segíthetnek a koleszterinszint csökkentésében.

Segíti az emésztést

Az eper magas rosttartalma javíthatja az emésztést és elősegítheti a bélrendszer egészségét.

Segít a fogyásban

Az eper alacsony kalóriatartalmú, magas víztartalmú és magas rosttartalmú, ezért kiváló választás a fogyókúrázóknak.

pexels.com

Véd a rák ellen

Az eperben található antioxidánsok segíthetnek megvédeni a testet a daganatos sejtek kialakulásától.

Jó hatással van az agyra

Az eperben található flavonoidok javíthatják az agy egészségét és csökkenthetik az Alzheimer-kór és a demencia kialakulásának kockázatát.

 

Borítókép: pexels.com

 

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!