Rúzsa Magdi: „Az erőnlétről gondoskodnak a gyerekek”

2023. 01. 20.
„Szülészeti és nőgyógyászati nővérke vagyok” – felelte a kishegyesi lány Tilla kérdésére, majd mezítláb besétált a stúdióba, és elénekelte a High way to Hellt, úgy, hogy a zsűrinek leesett az álla. Így ismerte meg az ország Magdit, akit azóta láthattunk sok tízezres sportcsarnokok és meghitt kis klubokszínpadán egyaránt. Én a napokban találkoztam vele, egy három babakocsiból álló konvoj élén haladt, büszkén és sugárzóan, pont ugyanúgy, ahogy annak idején a Megasztár színpadán. Mivel az újdonsült trió, amelyet most a szó legszorosabb értelmében éjjel-nappal menedzselnie kell, nem hagyott időt arra, hogy személyesen beszélgessünk, ezért most kivételesen levelező formában készült el a címlapinterjúnk.

Lassan egyévesek a gyerekek, mennyire látod egyéniségnek őket?

Fotó: Rúzsa Magdi Korán kiderült, hogy mindegyikük önálló személyiség, már lehet látni, hogy ki lesz a csapatkapitány, ki az, aki gyakorlatiasabb és ki az, aki mélyebben, elgondolkozva figyeli az eseményeket.

A fejlődésükben viszont a csapatszellem dominál, ha valamelyikük elkezdi, a többiek rövid idő múlva utánacsinálják. Így volt ez az első forduláskor, amikor négykézlábra álltak, aztán amikor megtanultak iszonyú gyorsan négykézláb közlekedni.  Már látszik, hogy hamarosan állni fognak, azt még el sem tudom képzelni, milyen lesz, amikor hárman háromfelé kezdenek el rohanni. Hatalmas élmény látni a fejlődésüket, végigkísérni a különböző szakaszokat.

Nagy szerencse, hogy sok időt tudunk velük tölteni. Tudom, hogy ez milyen nagy ajándék, és hogy nem adatik meg mindenkinek. De az együttlét mindannyiunknak nagyon sokat jelent, hiába, most váltunk igazi családdá.

Hogyan készül a család a gyerekek első szülinapjára?

Szerintem minden szülő, így természetesen mi is sok-sok meglepetésen, közös játékon gondolkodunk. Ilyenkor az ember újra gyerek lehet.

Az egész család ünnepelni fog, hiszen három csoda érkezett hozzánk, akik minden napunkat bearanyozzák.

Fotó: Rúzsa MagdiSokat énekelsz nekik?

Szoktam nekik énekelni, de ők már a pocakomban is sok zenét hallgattak, hiszen együtt turnéztunk...:) Lujza, Keve és Zalán egyszerűen igényli a muzsikát, ugyanakkor nem mindegyikük szereti ugyanazt a zenét, mindháromnak más a természete, az ízlése, az étvágya. Szerintem egyébként a muzikalitás minden gyerekben megvan, aztán valahogy később dől el, hogy mi marad meg belőle.

Ki segít megoldani a mindennapokat, mennyire tud támogatni a család? Hogyan tudsz készülni a koncertre a gyerekek mellett?

A családom maximálisan mellettem áll, nélkülük nem tudnék létezni a hétköznapokban, és persze egyáltalán nem tudnék a február 25-i Aréna-koncertre felkészülni.

A csapat, akivel már 17 éve együtt dolgozom, nagyon profi, mindenki a legjobb teljesítményt nyújtja a maga területén, és azt hiszem, hogy ezt csak így lehet és érdemes csinálni. Nagy segítség számomra, hogy majd csak a véghajrában kell próbálnom a zenekarral, ők mindent előkészítenek, meg persze online is sok mindent le tudunk tesztelni, el tudjuk dönteni, hogy mi működik, mi nem.

Ez a látványtervezésre is igaz, ha távmunkában is, de minden apró részletet ki tudunk dolgozni. Mindig is maximalista voltam, ebből nem akartam engedni csak azért, mert ritkán tudok személyesen jelen lenni.

A nyáron néhány koncert elejéig voltak fellépéseim, az egy kísérleti időszak volt, úgy állítottuk össze a naptárat, hogy hagytunk időt mindenre.

A gyerekek észre sem vették, hogy ellógtam koncertezni, direkt úgy szerveztük, hogy ne utazzunk messzire, nem voltam sokat távol tőlük.

Visszatérve az Arénára, ez számomra mindig ünnep. Ilyenkor lehet igazán nagyot álmodni, és amikor mindez megvalósul, akkor azért megállok egy pillanatra, és arra gondolok, hogy na, ezért érdemes ezt csinálni.

Fotó: Rosta Márk

Végzel valamilyen tornát, edzést, hogy meglegyen az állóképességed, bírd az előadást?

Az erőnlétről gondoskodnak a gyerekek, mellettük nem lehet lazítani, lustálkodni, mindig adnak feladatot. A felkészülés során az elsődleges segítségem az énektanárom, mentorom, Bátori Éva operaénekesnő.

Sok meglepetéssel készülünk, de nem akarok spoilerezni, legyen annyi elég,hogy szeretnénk különleges hangulatot teremteni. Fontos, hogy olyan legyen az egész, mint amilyen én vagyok... egy kicsit más.

De vissza kell nyúlni a régi dolgokhoz is. Ez persze nem lesz nehéz, mivel az állandó zenekarommal leszünk a színpadon.

Van egy alapítványod, amellyel gyerekeket támogatsz. Miért érezted fontosnak, hogy segíts a rászorulóknak?

Mindig, már kisgyerekként is szociálisan érzékeny voltam, rosszul éreztem magam, ha azt láttam, hogy bántják a gyengébbeket, az elesetteket. Amint volt rá lehetőségem, létrehoztam a Gábriel Angyalház Alapítványt, amelynek segítségével hátrányos helyzetű fiatalokat támogatunk évről évre, határon innen és határon túl.

Fotó: Rosta Márk

A gyerekek és a felkészülés mellett jut egy kis időd magadra is?

Nagyon szeretek olvasni, az olvasás mindig fontos szerepet töltött be az életemben, de az elmúlt egy évben egy kicsit háttérbe szorult, és azt hiszem, ez így lesz még egy darabig.

Aludni sem lenne rossz, de most arra sem jut sok idő, mert olyan szinte soha nincs, hogy mindhárom gyerek egyszerre alszik. De talán majd eljön ez az idő is egyszer.

Mindentől függetlenül, ez életem legszebb időszaka, nagyon boldog vagyok, hogy három ilyen gyönyörű és egészséges babát nevelhetünk, békében és boldogságban.

De őszinte leszek, az is rendkívül fontos számomra, hogy újra énekelhetek, készülhetek az Aréna-koncertemre, így a zene is ismét a helyére kerül az életemben.

2010 októberi számunkban, azaz 12 évvel ezelőtt készítettünk Magdival interjút, az utolsó kérdésünk pont a családdal kapcsolatos terveire vonatkozott. Mindenképp érdemes felidéznünk, hogyan is képzelte el Magdi családanyaként magát 25 évesen:

Fotó: Rúzsa MagdiSzülésznőnek készültél, és bár még nagyon fiatal vagy, nyilván eszedbe jutott már, hogy előbb-utóbb gyerekeid legyenek. El tudod magad képzelni családanyaként? Számodra milyen az ideális család?

El tudom magam képzelni, azt is látom magam előtt, hogyan egyeztetem össze a családot a karrierrel, mert igenis lehet, megmutatták már nagy asszonyok, mint Madonna meg sokan mások. Volt időszak, amikor úgy éreztem, hogy egy nap négy fiúgyermeket szeretnék, de mára már rájöttem, kettő lánnyal tökéletesen meg fogok elégedni, de erre még ráérek. Az ideális család az én fejemben a vasárnapi közös ebédek hangulatát idézi, ahol melegség van és szeretet. Nem tudom, miért, de a családi békességet én mindig a vasárnaphoz hasonlítom, a vasárnaphoz kötöm.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!