Az okoseszközök tényleg segítik az egészségmegőrzést

2023. 01. 12.
Forrás: Medical Online
A Stockholmi Egyetem kutatói átfogó tanulmány keretében vizsgálták az újévi fogadalmakat, amelyből kiderült, hogy a válaszadók elsősorban az egészséges életmódra helyezik a hangsúlyt.

Az egészséges, tudatos életmód kialakításában ma már egyre fontosabb szerepet játszanak az okosórák, okoskarkötők, és nagyban hozzájárulhatnak a szokások fenntartásához is.

Egy a közelmúltban készült átfogó tanulmány 39 kísérleti vizsgálatot vett górcső alá, amely a hordható aktivitásmérők hatékonyságát mérte.

Az összegző elemzés kimutatta, hogy a hordható eszközök átlagosan napi 1800 plusz lépést, napi 40 perccel több gyaloglást eredményeztek, valamint napi 6 perccel növelték a közepes és magas intenzitású fizikai aktivitást.

pexels.com/Karolina Grabowska

Ezenfelül a tanulmány arra is rámutatott, hogy az okoseszközök jelentős változást hozhatnak a testösszetétel tekintetében, és akár több mint 1kg fogyást eredményezhetnek öt hónap alatt.

A kutatók arra is kitértek, hogy a fizikai aktivitást mérő eszközök egyfajta külső visszacsatolásként hozzájárulnak a motiváció fenntartásához, amelynek eredményeképp használatuknak más pozitív egészségügyi hozadéka is lehet: többek között egyértelmű hatás volt tapasztalható a vérnyomás és a koleszterinszint változása tekintetében.

Mindezt alátámasztja a Huawei megbízásából készült hazai reprezentatív kutatás is, amelyben a magyar válaszadók 42 százaléka szintén egyértelműen érez pozitív változást mindennapi életében a viselhető okoseszközök használatának köszönhetően.

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!