Mi fán terem a kollagén?

Nap mint nap halljuk a kifejezést, sejtjük, hogy mit is jelent, de hogy mi is a kollagén valódi funkciója és hogyan segíthetjük elő a termelődését, arról dr. Balogh Illés mesélt.A kollagénről először akkor esik szó, amikor azt vesszük élszre, hogy nem olyan feszes már a bőrünk, kialakulnak a makacs ráncok, kevésbé rugalmasak a combjaink, mint a 20-as éveinkben. De az már keveseknek jut eszébe, hogy a kollagénhiány tehető felkelőssé a horkolásért, vagy akár a női inkontinenciáért is. Erről a különös anyagről és stimulálásáról dr. Balogh Illés, az Istenhegyi Klinika endokrinológus-nőgyógyásza mesélt Kalmár Andrásnak.

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!