Írjuk át a tudatalattinkat!

Forrás: Sajtóközlemény
Három évvel ezelőtt érkezett meg Magyarországra az amerikai eredetű, három évtizedes múltra visszatekintő PSYCH-K® módszer, amely egy eszközt kínál ahhoz, hogy könnyedén és gyorsan beazonosítsuk és megváltoztassuk érzelmeinket, gondolatainkat, hiedelmeinket és nézőpontjainkat, amelyek megakadályozzák, hogy kiteljesedjünk az életben. A technika hazai megismertetését és elterjesztését Konkoly Tímea PSYCH-K® konzulens vállalta magára, aki betekintést nyújt a tudatalatti átformálásának különleges világába.

„Talán nem is gondolnánk, hogy ezek a régi beidegződések milyen mértékben vannak hatással életünk minden területére, a kapcsolatainkra, önértékelésünkre, karrierünkre és legfőképpen egészségi állapotunkra. A PSYCH-K® lehetőséget kínál arra, hogy megtisztítsuk magunk előtt az utat ezektől az akadályoktól, és megnyílhasson egy olyan ösvény, amely az új, vágyott minőségű életbe vezet” – avatott be Konkoly Tímea, aki 2019-ig külföldön élve tapasztalta és tanulta meg a módszert, és szívügyének tekinti, hogy a magyar emberek is megismerjék, illetve minél szélesebb körben alkalmazzák saját életükben.

pexels.com/Ron Lach

Halljuk meg a vészcsengőt!

Ha nem dugjuk a fejünket a homokba, nem is olyan nehéz észrevenni, hogy gond van, változásra van szükség. Ugyanis ennek ordító jelei vannak. Leginkább az, hogy azt érezzük, nem úgy alakul az életünk, ahogy szeretnénk. Akár a párkapcsolat, akár a munka, akár az egészségünk területén gondok merültek fel, amelyeknek nem látjuk sem az okát, sem a megoldásának lehetőségeit.

„Nagyon sokszor nem tudjuk, miért érezzük magunkat rosszul. Többnyire az áll a háttérben, hogy azok a tudat alatti programjaink, hiedelmeink, viselkedésmintáink, amiket éveink során magunkba építettünk, nem támogatják azt az életminőséget, amit meg szeretnénk valósítani” – mutatott rá a szakember.

Tudat és tudatalatti harca

A megfigyelések azt mutatják, hogy tudatosságunk több mint 95%-a a tudatos érzékelés szintje alatt létezik a tudatalattiban, ahol hiedelmeink nagy része tárolódik. A legtöbb ilyen hiedelem korlátozó, és semmilyen formában nem szolgál bennünket. Amennyiben rajtakapjuk magunkat, hogy napjaink olyan gondolatokkal vannak tele, mint: „Én ezt nem tudom megcsinálni!”, „Nem vagyok szerethető!”, „Nem érdemlem meg a boldog párkapcsolatot!” és hasonlók, akkor éppen itt az ideje ezeket a mondatokat és azzal együtt a gondolkodásmódunkat is pozitív irányba fordítani: „Bármit könnyedén elérek!”, „Szeretem magam!”, „Értékes vagyok!”

„A testünk alapvető funkcióit a tudatalatti irányítja, és ezzel együtt az érzelmeinknek, a gondolatainknak, a reakcióinknak, valamint a viselkedésünknek is közel 100%-áért felelős. Csupán minimális mértékben vagyunk tudatosak, még akkor is, ha ennek az ellenkezőjét gondoljuk. Azokból a programokból működünk mindannyian, amelyeket fogantatásunktól kezdve táplálunk magunkba a környezetünkből érkező ingerek alapján. Addig igazán nehéz a változtatás, amíg rá nem ébredünk, hogy a külvilág hibáztatása helyett a problémáink gyökerét saját magunkban kell keresnünk. Ha ezt meglátjuk és elfogadjuk, elérhető közelségbe kerül a megoldás, és ezzel minden álmunk” – hangsúlyozta Konkoly Tímea.

pexels.com/Ron Lach

Hogyan működik a PSYCH-K®?

A PSYCH-K® kimagaslóan eredményes félelmek, fóbiák, traumák, stresszhatások, szorongások eltüntetésében, mégpedig oly módon, hogy semlegesíti azt az érzelmi töltetet, amelyet a múltban szerzett kellemetlen tapasztalatok ültettek el bennünk, és amit minden egyes azokra emlékeztető esemény aktivál. A módszer segítségével új hiedelmeket, új programokat taníthatunk meg a tudatalattinknak.

„A PSYCH-K® abban is különleges, hogy hatékonyságához nincs szükség módosított tudatállapotra, ehelyett a test felől közelítjük meg a tudatalattit. Vannak olyan ülő helyzetben is alkalmazható pozitúrák és mozgásfolyamatok, amelyek létrehoznak egy úgynevezett egységes, teljes agyi állapotot, amely ideális az önkorlátozó hiedelmek támogató hiedelemre való átírásához” – ismertette a PSYCH-K® konzulens.

A módszert a ’80-as évek végén alkotta meg Robert M. Williams amerikai pszichoterapeuta, hipnoterapeuta, kineziológus. Azóta széles körben alkalmazzák szerte a világban.
A Magyarországon is egyre szélesebb körben ismert és elismert amerikai epigenetikus, Dr. Bruce Lipton maga is lelkes használója, szószólója a PSYCH-K® módszernek, melyet hosszú éveken át együttműködésben oktattak Rob Williamsszel, mint a Dr. Lipton „A hiedelmek biológiája” előadására adott gyakorlati megoldást.

Magyarországra 2019 végén érkezett meg a technika, és amellett, hogy tapasztalt és képzett konzulensek is kis számban rendelkezésre állnak már, évente egy-két alkalommal alap, illetve haladó tanfolyamot is tartanak azok számára, akik mélyebben meg szeretnének ismerkedni vele.

A következő PSYCH-K® Basic Workshopot 2022. október 21–23-án rendezik meg Budapesten.

„Az embereknek ma óriási szükségük van arra, hogy képesek legyenek kezelni az érzelmi világukat, hogy ne félelemből, stresszből reagáljanak minden eseményre. Amellett, hogy ilyen mozgatórugóval nem lehet jó döntéseket hozni, hosszú távon komoly fizikai elváltozásokat, betegségeket is okozhat. Erre senkinek nincs szüksége, főleg, ha van olyan lehetőség, amivel elkerülhető” – zárta gondolatait Konkoly Tímea.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!