Mégse hatásos a bíbor kasvirág

Szerző: Szimpatika
Sokáig csodaszerként tartották számon, a legújabb kutatások szerint ettől sem gyógyulunk meg.
A bíbor kasvirág, vagy más néven echinacea számos immunerősítőben megtalálható. Néhányan azonban úgy vélik, a növénynek nincs is igazi gyógyhatása. Vajon kinek van igaza?

Egy új tanulmány szerint, melyben több mint 700 megfázott ember vett részt, a bíbor ksvirág nem bizonyult jobbnak mint a placebo kapszulák. Az elmúlt nyolc év során sokan vizsgálták a bíbor kasvirágot. Az eredmények szerint a növénynek nincs gyógyító hatása a megfázásra.

A hagyományos indián gyógyászatban használt növény serkenti az immunrendszer működését, ez pedig hozzájárulhat a nátha elkerüléséhez, vagy a gyorsabb felépüléshez.

A kasvirág jó hatású lehet, ha elég korán elkezdik a használatát, és más erősebb hatású szerekkel kombinálják- véli Richard Firshein orvos.

Az ehinacea hatása sok dologtól függhet. Mekkora adagban vesszük be, hogyan készült, és még az is számít, hogy üres-e a gyomrunk amikor megesszük vagy isszuk.

A tanulmányban, melyet a MediHerb cég kapszuláival végeztek, és a kiegészítő és alternatív gyógyszerek nemzeti központja végzett el, 719 wisconsini lakost vizsgáltak, akik megfázással küzdöttek. A betegek 12-80 év közöttiek voltak. A páciensek kezdetben 2 kapszulát vettek be, majd még hatot az első 24 órában. Ezek szerint az első nap kb 10 grammnyi kasvirágot vittek be a szervezetükbe, később az adag 5 gramm/napra csökkent.

A kasvirág bár hatástalannak bizonyult a nátha leküzdéseben, nem okozott mellékhatásokat.- ondta el Michael Perskin professzor.

forrás: health.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!