Szóljon hangosan a lényeg!

Mit tehetnek a falubeliek, ha megcsappan a település költségvetése...? Természetesen elindulnak egy tehetségkutatóban.

Kedves falubeliek, polgártársak, Ilonka, Feri bácsi!

Ahogy azt mindenki tudja, településünk költségvetése jelentősen megcsappant. Bár mindent megtettünk, még a befolyt iparűzési adót is feltettük a pesti kaszinóban a piros 18-ra, nem sikerült számottevően gyarapodni idén. Ezért új bevételi forrásként úgy döntöttünk, a falu elindul az X-Faktorban. A főnyereményből le tudjuk aszfaltozni az italbolt és a templom közötti kritikusan kátyús szakaszt, ahol az egyik lyukban két éve elveszett egy japán turistacsoport.

Első gondolatom az volt, hogy Zelei Józsit, a jegyzőt indítjuk bűvészként, mert képes mindent eltüntetni. Sajnos ezt leginkább könyvelési technikákkal éri el, ami a tévénézők számára nem annyira látványos. Így saját hatáskörben megszavaztam magammal, hogy a falu ezekben az anyagilag vészterhes időkben zenekarrá alakul. Komoly művészeti múltunk van, a települési mondakörben előkelő helyen áll, hogy Beethoven a mi pálinkánktól süketült meg.

A mai első zenei próba előtt ismertetném a zenekar tagjait és azok feladatkörét.
Marika hárfás volt, fregolin bármit eljátszik G-dúrban, de csak ha megszárad Laci bá kantáros nadrágja, mert kell neki éjszakai műszakba a halbelezőbe.
Guszti, a frontemberünk tavaly még végig elbüfögte a FürElise-t, de a mai sörökben sajnos alig van szénsav, úgyhogy rövidebb dalbetétekben számíthatunk rá.
Szabolcs a legképzettebb zeneileg, nyugdíjig vezette a FamilyFrost autót. Abszolút hallása lett a „szólj anyádnak, hozzon pénzt” megafontól. Abszolút meghallja, ha egy gyerek fagyit kér, még ha suttogva is.
Szabó II. és Horváth IV., falunk sportoló büszkeségei sajnos kiestek idén az NB27-ből. Vissza is kellett adniuk a szponzor Ferrarikat. Öröm az ürömben, hogy így lehetnek háttértáncosok. A rongyláb mozgás adott, majd ügyelünk, hogy ne dobják hanyatt magukat azonnal, ha valaki a közelükbe ér.

Repertoárunkat kizárásos alapon állítottuk össze. Az egyetlen dal, aminek mindenki tudja a szövegét (beleértve a Himnuszt is) a „Nád a házam teteje”. Erre építjük a koreográfiát. Techno-swing-gregorián feldolgozásban adjuk elő. Nem tudjuk, ez mit jelent, de Dj Norbee, a zeneszerző szerint fantasztikus. Többet nem is mondott, csak rohant lemosni a porcukrot az orráról, ami még egy februári farsangi fánkról maradt ott. Legalábbis a nyomozóknak tett vallomásában ezt állította. DjNorbee egyébként őstehetség: ő juttatta el a Spotify-ig a „Rotakapa inda ház”, és az „Arat a tata”folkpunk mixeket is.

Sajnos egyelőre hangszerek dolgában ergyán állunk. A dobszerelést Szecsői Bécóék az ólban tárolták ’78 óta, ezért a lábdob ritmusában disznótrágya szaghullámok indulnak a közönség felé, de majd a kórus elnyomja fokhagymás kolbásszal. Ha nem lesz pont akkor lagzi, akkor Mezei Dzsoni elhozza a kisérőautomatikás szintijét. Olyan automatán zenél, hogy akár a büfébe is kimehetünk, ha megszomjazunk szám közben. Ő is a szilvásgombócok között tölti a saját előadásainak nagy részét. Ezen kívül rendelkezésünkre áll egy ukulele, amit vak Kati néni lőtt tavaly egy pálcán a majálison. Döbbenetesen szép, csak nem szól, mert a húrokat alkoholos filccel festették rá, de a zenekar összképén sokat dob.

Igyekszünk a produkciót playbackről előadni, ahogy a falunkba látogató fővárosi művészektől ellestük. Kérem, hogy a selejtezőkig mindenki önállóan gyakorolja a tánclépéseket, amiket a CBA előtt felfestettünk a szelektívhulladék-tárolók elé. Első közös táncpróbánkat a zene világnapján tartjuk. A füldugók kiosztása után ünnepélyes keretek között felavatjuk magunkat, elvágva a nagybőgő egyetlen piros-fehér-zöld húrját, és benevezünk az X-Faktorba. A minimum a maximum! Hajrá Kerecsendapáti Pop Band!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!