Mediterrán étrendnél is fontos a szénhidrát minősége
A vizsgálatba 160 olyan személyt vontak be, akiknél fennállt a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata. A résztvevők egyik fele a mediterrán típusú étrendben alacsony indexű összetevőket, tésztát, barna rizst és kenyeret, míg a másik fele magas indexű élelmiszereket, jázminrizst, burgonyát, krumplipürét és kuszkuszt fogyasztott.
A résztvevők vércukorszintje az alacsonyabb glikémiás indexű ételek elfogyasztását követően a nullhipotézisnek megfelelően alacsonyabb volt, és a csoportok közötti különbség a 12 hetes vizsgálati időszak előrehaladtával egyre nőtt. Ez azt jelenti, hogy hosszabb távon az egészséges mediterrán étrend követése esetén sem mindegy, hogy milyen minőségű szénhidrátot fogyasztunk.
A cikkben hivatkozott linkek:
Ajánlataink
Olvasna még a témában?
Nyereményjátékok
Megfejtő
Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!
Facebook játék
Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- A vizeletből szagolják ki a daganatos megbetegedéseket
- Vajon eleget tudunk a szívelégtelenségről?
- Új kommunikációs útvonal az emberi agyban
- Jakupcsek Gabriella: Csak a mértékre figyelek!
- Mi történik, ha felfüggesztenek vagy kivonnak a forgalomból egy gyógyszert?
- Intelligens kötszerek cukorbetegeknek
- Nem minden háziállat képes a vizuális kommunikációra
- Új év, új étel!
- Az igazgyöngy a külső és belső megújulás kulcsa?
- Hogyan adjunk jobb tanácsot a gyerekünknek?
- A kutyák öregedését késleltető gyógyszert kutatnak
- Így fogyhatna kevesebb antidepresszáns
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!