Kerüljük el a fertőzéseket a fesztiválokon és a strandon!

Az önfeledt nyári fürdőzést vagy fesztiválozást egy-egy fertőzés gyorsan tönkreteheti, de néhány alapszabály betartásával könnyedén elkerülhetjük a súlyosabb következményeket.

Az alábbi szabályokat mindenképp tartsuk szem előtt a vízparti pihenés, illetve a fesztiválozások során:

1. Bármennyire is jólesik egy-egy hűsítő csobbanás, érdemes körültekintőnek lennünk: ne üljünk sokáig a sekély vízben!

2. A medencéből kilépve zuhanyozzunk le, töröljük magunkat szárazra, a vizes fürdőruhát pedig cseréljük szárazra! A gombák kedvenc élőhelye ugyanis a vizes ruha.

3. Ne használjuk más törölközőjét! Bármennyire hihetetlen, a kórokozók a törölköző útján is képesek terjedni.

4. Érdemes intim törlőkendőt is magunkkal vinni, ha több napig tartó bulizásra vállalkozunk, és már előre tudjuk, hogy a tisztálkodási lehetőségeink nem a megszokottak lesznek.

5. Használjunk kézfertőtlenítőt a nyilvános WC használata előtt és után is! Az ülőkére ne üljünk rá, mert a felület vécépapírral történő beborítása sem nyújt teljes biztonságot. Ilyen esetekben jól jöhet a kis kiszerelésben kapható fertőtlenítő spray is.

6. Menstruáció idején kerüljük a fürdőzést. Ha mégis úgy döntünk, úszunk egyet a ciklusunk alatt, sokkal gyakrabban cseréljünk tampont!

7. Igyunk sok folyadékot! Ez nemcsak a folyadékpótlás miatt lényeges, hanem azért is, mert a hólyag gyakori ürítésével a baktériumoknak sem adunk esélyt arra, hogy megtapadjanak a szervezetünkben.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!