Hétköznapi lánglovagok

A tűzoltók mindennapjai a humor oldaláról megközelítve.

Kedves Kollégák!

Múlt héten kisebb tűzeset történt a vállalat területén, szeretném, ha együtt levonnánk a tanulságokat.

Hibának élem meg, hogy a tűzjelző megszólaláskor mindenki elrohant sminkelni a mosdókba, mert jönnek a csinos tűzoltó fiúk. A szemceruza még rendben lenne, mert megvolt gyorsan, de a lábak szőrtelenítése már szerintem túlzás. Főleg a férfiaknál.

A kollégák egy része azonnal betolatott autóval a cég udvarába „megmenteni” a számítógépeket a pusztító lángoktól. Kérem, majd hozzák vissza azokat az ipari berendezéseket, amiknek otthon nem látják hasznát. De ha mégsem, legalább a leltári számokat diktálják le, hogy kifizethesse a biztosító.

Felhívnám a figyelmet, hogy pokrócokkal leborítani és lapáttal csapkodni csak a tüzet kell, a műszakvezetőt nem. Szerencsére Bacskai kollégának csak az orra tört el, az egyébként is olyan göcsörtös volt, hogy a legördülő verejtékcseppek flippergolyóként pattantak fel rajta a szaunában. A válla sikeresen visszaugrott a helyére, amikor legurult a lépcsőn.

Sokat segített volna a védekezésben, ha nem fújják ki az összes poroltót Lakatos Ádám bácsi nyugdíjazási buliján a kubai sztriptíztáncosok. De hát ki gondolta volna, amikor a lufikból a héliumot beszívva mókushangon énekelték, hogy „ég a város, ég a ház is...”, hogy ilyen hamar szükség lesz rá.

Örülök, hogy minimális munkavállalói sérüléssel megúsztuk a rendkívüli esetet. Egyetlen égési sérültünk van: Kisházi Aranka homeoffice-ban leforrázta a csuklóját, amikor Figaro, a hatéves, ivartalanított kandúr leverte a kávét a billentyűzetre. Aranka megfogadta, hogy nem néz több cicás videót, ha Figaro is a szobában van. A legtöbbet a mentősöknek a logisztikai osztállyal kellett foglalkozniuk. A kollégák vizes pokrócokba csavarva megitták a teljes reprezentációs készletet a nagytárgyalóban. Nekik sajnos ki kellett mosni a gyomrukat.

Szerencsére a festés alatt álló lépcsőházban komoly kár nem keletkezett. Sőt most már nem kell hőfúvóval leolvasztani a 120 centi magas libafoszöld olajfestéket a málnadzsem ihletésű szegélycsíkkal. Azért a jövőre nézve se dobjanak cigarettacsikket a hígítós vödörbe. Akkor sem, ha mindenki tudja, hogy délutánra a gyakornokok már felszipuzzák az összes anyagot belőle.

Nagyobbak a veszteségek azonban az iratraktárban, ahol az elmúlt öt év összes szerződése és számlája várta a NAV-ellenőrök előre bejelentett vizsgálatát. A főkönyvelő roppantul sajnálja, hogy a véletlenül fellobbanó tűznek valamiért pont itt volt a gócpontja.

A PR-részleg átaludta a tüzet, de ezt már megszoktuk az elmúlt évek nagy válságainál és katasztrófáinál. Lényeg, hogy addig felébredjenek, amikor majd az eredményes felújítás költségei miatti fizetéscsökkentést kell kommunikálni.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. Kérem, a vizsgálat lezárultáig különösen figyeljenek a tűz- és munkavédelmi rendelkezések betartására. Ne hegesszenek szandálban gyúlékony anyagok között, és ha olyan helyen dohányoznak, ahol tilos, legalább az uzsonnás szendvics alufóliájával takarják le a füstjelzőt!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!