Gyermeknap az Állatkertben

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert
A gyermeknapi hétvégén rengeteg élménnyel, programmal, a közelmúltban született kisállattal várja látogatóit a Budapesti Állatkert. A Lepkekert is most hétvégén nyit több száz színpompás trópusi lepkével.

Május utolsó vasárnapjára, azaz a gyermeknapra, és persze az azt megelőző szombati napra is számos látnivalóval, élménnyel, programmal készül a Fővárosi Állat- és Növénykert. Többek között rengeteg kisállattal is, hiszen a közelmúltban számos állatfajnál volt gyermekáldás.

Meg lehet csodálni például a kéthónapos manul, azaz pusztai macska kölyköket, a Pálmaházban látható, ugyancsak most tavasszal született arany oroszlánmajom és éji majom kölyköket, a kis muntyákszarvast, valamint az állatkerti Majorságban cseperedő kecskegidákat, kisbárányokat, és Ellát, a kisbocit is. Persze vannak olyan kisállatok is, akik még a tavalyi évben jöttek világra, de most is cseperedőben vannak: köztük a két perzsa leopárd kölyök, és a 13 hónapos kiselefánt a legnépszerűbb.

Szombaton és vasárnap is napi 24 különböző élményprogram, látványetetés, állatbemutató várja a gyerekeket, illetve a családokat. Látványetetéseket tartanak például a sörényes hangyászoknál, az óriásvidráknál, a pingvineknél, a keáknál, a denevéreknél és a gorilláknál is, de lesz kertészeti bemutató, trópusi növényszemle, bonsai bemutató, elefántiskola, oroszlánfóka tréning, sőt még merüléses cápaetetés is.

Szombaton 11 és 14 órai kezdettel a Budapesti Fesztiválzenekar művészei adnak kamarakoncertet a főbejáratnál, vasárnap pedig az Egy Csepp Figyelem Alapítvány jóvoltából ingyenes vércukor- és vérnyomásmérés is lesz a gyűrűsfarkú makik szomszédságában. Az alapítvány egyébként nemrégiben jelképesen örökbe is fogadta az egyik, Gizmó nevű makit. Ugyancsak vasárnap a Varázshegyben, azon belül is az Óriások csarnokában Lego mozaik építés várja a gyerekeket a Tekerd! Egyesület jóvoltából, vasárnap 11 órai kezdettel pedig ugyanitt Vincze Adrienn, a National Geographic hivatalos fotósa és edukátora mesél a természetfotózásról és sok más érdekességről.

Szombaton nyit az Állatkert népszerű szezonális bemutatóhelye, a Lepkekert is, 24 színpompás trópusi – nagyrészt Közép- és Dél-Amerikában őshonos lepkefaj hatszáznál is több egyedével. A látogatók a lepkék között sétálgathatnak, sőt meg lehet nézni a bábszekrényt is, amelyben a bábokból rendszeresen kelnek ki újabb és újabb lepkék úgy, hogy a kikelés teljes folyamata megfigyelhető.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!