Csökkent a várható élettartam Kelet-Európában

Forrás: MedicalOnline
Némelyik uniós országban a járvány miatt több mint két évvel kevesebb ideig élhetnek az emberek az Eurostat adatai alapján.

Az Eurostat adatai szerint többségében a kelet-európai országokban és a balti államokban csökkent a Covid miatt a várható élettartam a legnagyobb mértékben. Tavaly Bulgáriában, Szlovákiában, Lettországban és Észtországban 2 évvel kevesebb lett a lakosság várható élettartama az azt megelőző évhez képest.

Magyarországon 2020-ban 75,7 év volt a születéskor várható élettartam, mely 2021-re lecsökkent 74,5 évre. A pandémia ellenére azonban több országban nőtt a várható élettartam. Belgiumban, Svédországban és Spanyolországban majdnem átlagosan egy évvel élhet tovább a lakosság.

Olvasna még a témában?

Szimpatika akció

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!