Emlőshatározó applikáció készült a természetjáróknak

Forrás: Magyar Madártani Egyesület
Újabb, ingyenesen letölthető okostelefonos határozó alkalmazást készített a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület.

A 2016-ban megjelent Madárhatározó és a 2017-ben indult Kétéltű- és Hüllőhatározó mellett ez a harmadik olyan könnyen kezelhető alkalmazás, ami a természetjárókat segíti. 

Járt már úgy az erdőben, hogy nem tudta eldönteni, hogy melyik szarvasféle suhant át az ágak között? Meg tudja különböztetni egymástól a peléket? Ez nem okoz többé fejtörést az új emlőshatározó mobiltelefonos alkalmazás segítségével.

Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közös munkájaként létrejött határozó azoknak készült, akik természetjáróként egy állandóan kéznél lévő határozó segítségével még egyszerűbben szeretnék megtudni, milyen emlős állatot láttak erdőn, mezőn, vagy akár a kertben. Magyarország első mobiltelefonos emlőshatározó alkalmazása hasonló funkciókkal rendelkezik, mint a már jól ismert Madárhatározó és Kétéltű- és hüllőhatározó applikációk:

  • Határozás
  • Lexikon
  • Játék
  • 85 emlősfaj, kb. 25 lábnyom

Az alkalmazásban használt illusztrációk Zsoldos Márton munkái.

Az alkalmazás Android és iOS rendszereken fut, de kizárólag mobiltelefonokra lett fejlesztve, tableteken vagy egyáltalán nem, vagy rosszabb minőségben működik. Az alkalmazás letöltéséhez nem kell mást tennie, mint a Google Play áruházban (Androidos telefonok esetén) a keresőmezőbe beírni azt, hogy „Emlőshatározó”, majd a telepítésre kattintani.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!