Föld Fesztivállal várnak az Állatkertben

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert
Idén is többnapos eseménysorozattá bővíti ki az Állatkert a Föld napját: a péntektől vasárnapig tartó Föld Fesztiválon rengeteg program, élmény, látnivaló várja a látogatókat. Vasárnap az egyéves kiselefántot, Samut is felköszöntik születésnapja alkalmából.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben évtizedes hagyomány, hogy a Föld napját – amelyet az egész világon április 22-én ünnepelnek meg – egy több napon át tartó eseménysorozattá bővítik ki. Ez a Föld Fesztivál, amelyet idén április 22-től 24-ig, vagyis péntektől vasárnapig tartanak meg a városligeti intézményben. A pénteki napon elsősorban az iskolásokat, óvodásokat, tanulmányi csoportokat, hétvégén pedig a családi körben érkezőket várják.

A három napon át tartó Föld Fesztiválra változatos programokkal készül az Állatkert, számos partnerszervezettel együttműködve. Mindhárom nap a kert tizenöt pontján lesznek különféle programhelyszínek, amelyek délelőtt 10-től délután 5-ig várják az érdeklődőket. Szombaton, illetve vasárnap pedig további tíz-tíz bemutatóval, előadással egészül ki a kínálat.

A programok többsége természetesen az élővilág, illetve a természet- és környezetvédelem témaköréhez kapcsolódik, de a szervezők a kulturális sokféleség bemutatására is nagy figyelmet fordítanak. Így lesz többek között méhészeti bemutató, „öko-bütykölde”, az afrikai állatokat megismertető tematikus séta, régészeti homokoZOO, állati felvonulás, „népmesélő”, moldvai tánctanítás kicsiknek és nagyoknak, kínai kulturális bemutató és henna testfestés természetes anyagokból. Kiderül, hogy melyik Magyarország legritkább gerinces állata, sőt az is, hogy miként függ a gorillák fennmaradása a mobiltelefonok újrahasznosításától.

A fesztivál sok-sok programja mellett az állatkerti „Légy ott!” élményprogramok sokasága is várja a nagyközönséget, látványetetésekkel, állattréningekkel, elefántiskolával, fóka-mókával, merüléses cápaetetéssel és sok más érdekességgel.

A Föld Fesztivál harmadik napján, azaz április 24-én vasárnap köszöntik majd fel Samut, a kiselefántot első születésnapja alkalmából. Az esemény 13 órakor lesz az elefántok kifutójánál.

A részletes programkínálat az Állatkert honlapján olvasható.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!