Applikáció az alkoholfogyasztás ellen

Forrás: MedicalOnline
A Liner szerint applikációk és videójátékok segítségével a szakosodott terapeuták bizonyítottan képesek arra, hogy a függőket digitálisan kezeljék.

A DynamiCare nevű startup célja, hogy az általuk kifejlesztett alkalmazással helyettesítsék a hagyományos elvonókúrákat, illetve biztosítsanak egy olyan alternatívát az alkoholbetegségben szenvedők számára, ami nem annyira tűnik megalázónak személyükre nézve, mint a tradicionális módszerek.

A vállalat társalapítója, David Gasfriend a Boston Globe megkeresésére elmondta, az applikáció nem engedi, hogy a felhasználók bizonyos függőségeket okozó cikkekre, így például szeszes italra költsenek, helyette figyelemmel követi a gyanús tevékenységeket, és azonnal 5 dollárt – nagyjából 1800 forintot – kínál fel az alkoholért cserébe.

Az alkalmazás Bluetooth-os alkoholszondákkal is összekapcsolható, így a terápiában részesülő páciensek állapotát valós időben lehet követni, ezáltal állandó felügyelet alatt tarthatók - közli a lap.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!