Húsvéti programmal vár a Fővárosi Állat- és Növénykert

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert
Nyuszisimogatóval, családi kézműveskedéssel és rengeteg élménnyel, látnivalóval várják a látogatókat a Budapesti Állatkertben a húsvéti hosszú hétvégén. Lesz jelképes nyuszi örökbefogadás is, és sok kisállatot is megcsodálhatnak a látogatók. Nagypénteken születésnapi köszöntést is tartanak, ezen a napon lesz 45 éves a kert legidősebb gorillája.

A hagyományoknak megfelelően rengeteg programmal, élménnyel, látnivalóval készül a húsvéti hosszú hétvégére a Fővárosi Állat- és Növénykert. A gyerekeket az Állatkert két különböző pontján nyuszisimogatóval várják a nagypéntektől húsvét hétfőig tartó időszak mind a négy napján. A simogatható nyuszik „váltott műszakban” teljesítenek majd „szolgálatot”, az állatkerti munkatársak folyamatos felügyelete mellett. Ennek a programnak az élményen túl az is a jelentősége, hogy az Állatkert amellett, hogy igyekszik felhívni a figyelmet a felelős nyúltartásra, alternatívát is szeretne kínálni azoknak a családoknak, akik belátják, hogy nem tudnának hosszú távon gondoskodni egy nyúlról, de nem szeretnék, ha a gyerekek kimaradnának a „nyuszi-élményből”. Ugyanezen okok miatt az Állatkerti Alapítvány jelképes húsvéti nyuszi örökbefogadást is szervez.

Nagyszombaton és húsvét vasárnapján kreatív kézműveskedéssel is várják a gyerekeket, családokat. Ilyen program két helyszínen is lesz: az Állatkert főbejáratánál, illetve a Majorságban, az állatsimogató mellett.

Az Állatkert munkatársai számos további közönségprogrammal, látványetetéssel, állatbemutatóval is készülnek. Többek között lesz merüléses cápaetetés, illetve cápatréning, sörényes hangyász látványetetés, bonsai bemutató, trópusi növényszemle, oroszlánfóka tréning és elefántiskola is.

Különösen sok most a cseperedő kisállat. Egy részüket, így a nemrég született kecskegidákat, kisbárányokat, illetve az Ella nevű kisbocit a háziállatokat bemutató Majorságban láthatja a közönség. De gyermekáldás volt a Pálmaházban lakó, veszélyeztetett fajnak számító arany oroszlánmajmoknál is: a szüleik hátán csimpaszkodó kölyköket egy kis szerencsével már meg lehet csodálni. Továbbra is nagy népszerűségnek örvend Samu, a kiselefánt, aki nemsokára egy éves lesz, a két párduckölyök, valamint az óriásvidra kölykök is.

Nagypénteken, azaz április 15-én a húsvéti programok mellett egy születésnapot is ünnepel az Állatkert. Liesel, a kert legidősebb gorillája ugyanis ezen a napon tölti be 45. életévét. Az ünnepeltet délelőtt 10 órakor köszöntik fel, ezt követően pedig egészen délután 4-ig a Jane Goodall Intézet várja a természetvédelem és az emberszabásúak iránt érdeklődő közönséget a gorilláknak is otthont adó Emberszabásúak Házában. Az innen a Varázshegy felé vezető üvegfolyosó egyúttal egy kiállításnak is helyet ad az „Egy hely, ahol jó lenni” című rajzpályázat válogatott alkotásaiból.

Programok a Margitszigeti Kisállatkertben is

A Fővárosi Állat- és Növénykert által működtetett Margitszigeti Kisállatkertben is lesznek programok a húsvéti hosszú hétvégén. Nagypéntektől húsvét hétfőig minden nap 10-től 16 óráig húsvéti kézműveskedés, 13 órai kezdettel pedig a Kisállatkertben lakó állatok vezetéses bemutatása várja a családokat. Napközben a pónilovakkal testközelből ismerkedhetnek a gyerekek.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!