10 dolog, amit ne tegyünk az arcbőrünkkel

Forrás: ArvaliCom
Bőrünk egészsége megjelenésünk fontos része, de emellett egészségi állapotunkról és vitalitásunkról is sokat elárul.

Az év minden időszakában fontos odafigyelnünk arra, hogy hogyan ápoljuk jól a bőrünket, milyen hatóanyagok, mindennapi szokások vannak rá jó hatással, azonban jóval kevesebb szó esik arról, hogy mi az, amit ne tegyünk, annak érdekében, hogy sokáig egészséges maradhasson.

1. Ne mulasszuk el az arctisztítást!

Ha a sminket nem mossuk le nap végén, a bőr nem tud lélegezni, a pórusok eltömődnek, amik mitesszert és pattanást eredményeznek az arcbőrön.

2. Ne nyomkodjuk a pattanásokat!

Bár nehéz megállni, de nagyon rosszat tesz a nagy erejű nyomás. Ha mégis mindenképp ki kell nyomnunk egy pattanást, a kipirosodott bőrhöz érdemes körömvirág krémet használni.

3. Ne radírozzunk túl gyakran!

Fontos a bőrünk peelingezése, hiszen az elhalt hámsejtek alatt friss bőrréteg található, amely sokkal egészségesebb és könnyebben szívja be a különböző krémeket, de ezt ne tegyük túl gyakran.

4. Ne váltogassuk gyorsan a krémeket!

Érdemes az új krémeket egy lassú folyamat során hozzászoktatni a bőrünkhöz, és ha ez megtörtént, már lehet egyszerre több krémet alkalmazni. A krémeknek is időt kell adnunk, míg kifejtik a megfelelő hatásukat.

5. Ne nyúlkáljunk az arcunkhoz!

Ha sokat érünk az arcunkhoz, a sok bacillus gyorsan eljuthat a bőrünkhöz, ezzel pattanásokat eredményezve az arcbőrön.

6. Ne forró vízzel mossuk bőrünket!

Alapvetően ne forró vízben fürödjünk vagy mossunk arcot. A túl meleg víz kiszáríthatja bőrünket, hiszen a meleg hatására megnyílnak a pórusok és fokozódik a bőr természetes vízleadása.

7. Kerüljük a jég használatát!

Rengeteg házi praktika szól arról, hogy használjunk jeges pakolást, ha hűsíteni akarjuk a bőrünket, de a valóságban ezek a trükkök nem egészen működnek. Ha hűsítő érzésre vágyunk, érdemes mentolos vagy aloe verás krémet alkalmaznunk.

8. Ne tegyünk citromot az arcunkra!

A citromsav erős anyag, mely maró, sőt égető hatással rendelkezik, ha bőrrel érintkezik. Ha citrusos felfrissülésre vágyunk, használjunk inkább olyan krémeket, amelyek citromot tartalmaznak.

„A citromban levő citromsav ph-kiegyenlítő és hámoldó hatású, azonban ezt megfelelő készítmény használatával alkalmazzuk, ne magát a gyümölcsöt tegyük az arcunkra, mert az kárt okozhat bőrünkön, hiszen maró, égető és szárító hatással bír” – tette hozzá Szabó Noémi kozmetikus.

9. Ne nassoljunk túl sokat!

Nemcsak az alakunkon, de a bőrünkön is meg fog látszani, ha sokat nassolunk. Természetesen néha belefér egy kis édesség, de semmiképpen nem szabad túlzásba esni.

10. Ne sportoljunk sminkben!

Edzés alatt a pórusok kitágulnak, így a bőrükön lévő smink és egyéb baktériumok a legmélyebb rétegekbe is eljutnak és elraktározódnak. Érdemes tehát sportolás előtt mindig lemosni a sminket.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!