Az arcfiatalítás lézeres módszere

Forrás: New Beauty, purecom
A kor előrehaladtával megjelennek az öregedés jelei a bőrön, amitől egyre többen szeretnének gyorsan, fájdalommentesen és hosszabb időre megszabadulni. Ma már nemcsak műtéti megoldásokat alkalmaznak, hanem olyan megoldásokat is segítségül hívnak, amelyek a természetes megújulási folyamatokat fokozzák.

Az elmúlt évtizedekben számos bőrfiatalító eljárással bővültek az orvos-esztétikai szolgáltatások, mivel világszerte egyre többen keresik azokat a megoldásokat, melyekhez a szakember nem használ sem szikét, sem injekciót, a beavatkozás pedig semmilyen fájdalommal vagy kellemetlenséggel nem jár, mégis képes hasonlóan látványos eredmény elérése. „A frakcionált lézeres bőrfiatalítás is pont egy izgalmas új technika, mellyel gyakorlatilag minimális gyógyulási idő mellett élvezhetik a páciensek a kezelés nyújtotta előnyöket” - mondja Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista.

A bőr egy olyan különleges szerv, ami képes folyamatosan megújítani önmagát, de sajnos idővel ez a képessége egyre csökken, így megjelennek az öregségi foltok, a nap okozta károsodások, a ráncok és más időskori elváltozások. Ma már léteznek olyan megoldások, melyek a természetes megújulási folyamatokat fokozzák, így visszanyerhető a fiatalos, üde arc. A lézer segítségével egyenletesen és pontosan el lehet távolítani a sérült rétegeket a bőrről, így a mélyebben fekvő, fiatalabb rétegek kerülnek a felszínre, ami stimulálja a bőr természetes gyógyulási folyamatait, ezáltal simább, feszesebb és ragyogóbb megjelenést eredménye.

Dr. Parrák Zita elmondta, hogy A frakcionált lézeres bőrfiatalítás csupán enyhe kellemetlenséggel jár és a gyógyulási idő rövidnek mondható, azonban kezelés után fontos a bőr megfelelő védelméről gondoskodni, ami elsősorban a fokozott fényvédelmet jelenti az év teljes egészében. „A frakcionált lézeres bőrfiatalítás során számos mikroszkopikus, a mélyebb rétegekig terjedő lyuk jön létre a bőrön, amely stimulálja a megfelelő gyógyulási folyamatokat, ezáltal pedig a bőr megfiatalodását” - teszi hozzá.

A kezelés segíthet a teljes arc megfiatalításán, de a módszer lokálisan is alkalmazható, ha a páciens például csak a szemek és a száj körüli vagy a homlokon megjelenő ráncok ellen szeretne tenni. A megfelelő eredmény elérése érdekében több kezelésre is szükség lehet.

„A csúcskategóriás Candela CO2RE frakcionált lézerrel végzett bőrfiatalítás révén gyakorlatilag minimális gyógyulási idő mellett éveket fiatalodhat a kezelt bőrfelület. A kezelt bőrfelület nagyságától függően a kezelés mindössze 30-60 percet vesz igénybe, a gyógyulási idő pedig általában 6-8 napig tart. Az arc megduzzadhat, de ez természetes reakció, és jéggel a duzzanat mértéke csökkenthető. 12-72 órával a beavatkozás után a bőrfelület viszkethet, majd 5-7 nap után a bőr szárazzá válhat és hámlás alakulhat ki. A bőrpír általában két-három hónap alatt teljesen elhalványodik, de ez idő alatt sminkkel elfedhető” - mondja a szakember.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!