Mit okoz a házasság a férfiaknál?

2010. 12. 08.
Szerző: Szimpatika/MTI
Megházasodásuk kedvesebbé teszi a férfiakat, vagy legalábbis kevésbé antiszociálissá - állítják amerikai kutatók.
A Michigani Egyetem pszichológusai 12 évnyi statisztikát felölelőn követték nyomon férfiak életét, azok 17 éves korától 29. életévükig. Akkorra 60%-uk már megnősült. A kutatók arra jutottak, hogy a házas 29 évesek kevésbé garázdák és tivornyázók, mint azok a velük egykorúak, akik nőtlenek.

A tudósokban felmerült, hogy feltehetően a szelídebb férfiak hajlamosabbak a házasságra, így eleve kedvesebb "alapanyagúak" a férjek. Ezért egypetéjű ikerpárok életútját is elemezték, ami azután csak megerősítette tézisüket: a megnősült fivér viselkedése rohamosan javult, míg a továbbra is agglegényé nem változott.

A pszichológusok mindazonáltal arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy a nősülni hajlandó férfiak eleve kevésbé antiszociálisak, de magaviseletük a frigy után még tovább javul, feltehetően azért, mert úgy érzik, több lett a vesztenivalójuk, emellett pedig kevesebbet szórakoznak kizárólag férfitársaságban, ami hajlamosabbá tesz garázdaságra, mint a család - adta hírül a The Telegraph című brit online magazin.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!