Születésnapomra

Minden év februárjában a feleségem és én is egy évvel öregebbek leszünk. Ez persze nem drámai, minden emberrel megesik az ilyesmi, de a saját születésnapomon szeretek elgondolkodni, hogy éppen hol tart az életem. A számvetés persze visszatekintéssel jár; mi történt egy éve, két éve, tíz éve vagy éppen több évtizede...

A számvetés persze visszatekintéssel jár; mi történt egy éve, két éve, tíz éve vagy éppen több évtizede...

Minden évben felköszöntenek a születésnapom alkalmából. A családom személyesen, a távolabbi ismerősök sms-ben, e-mailben, vagy éppen a legnagyobb közösségi oldalon. A nagymamám hál’ Istennek a mai napig felhív és gratulál ezen a jeles napon, persze ilyenkor hosszasan elbeszélgetünk. A köszöntést követően rögtön belevág valami aktuális témába. Például képzeljem, itt járt Bence (vagy valamelyik felnőtt fiam) és elvitte az almás pitét. Ilyenkor megtudja, mi van a szóban forgó gyermekem magánéletével, hol tart az iskolával, a munkával, mi a helyzet a szerelemmel, stb. Évtizedekkel ezelőtt minden tavasszal és ősszel engem kért meg, hogy szedjem le a függönyeit, mert ki szeretné mosni azokat. Amíg lejárt a mosás, addig beszélgettünk, mindig valami finom ebéddel várt és megsütötte a kedvenc süteményemet is; citromos piskóta volt.

Mára a három felnőtt fiam jár föl hozzá a függönyöket intézni, és persze máskor is meglátogatják a Dédit, együtt és külön-külön is. Döbbenet, de a nagymamám minden dédunokájáról tudja, hogy melyik a kedvenc sütije, és a jeles alkalmakra el is készíti. Az ő esetében ez azért nagy dolog, mert jelenleg 15 déd­unokája van!

hTisztában vagyok azzal, hogy egy hölgyről nem illik a korát elárulni, de a nagymamám idén tölti be a 90. életévét. Tudni illik még Dédiről, hogy a tavalyi év legvagányabb Facebook-bejegyzése is az övé volt: „Boldog karácsonyt kívánok minden úszópajtásomnak!” Az idézett posztot azért írta, mert bezárták az uszodát, ahova heti öt(!) alkalommal járt, és így akarta köszönteni uszodai barátait. Az intézmény bezárásának ténye nagyon elszomorította, mivel egy ideig azt gondolta, az ő korában az ember már nem vált uszodát. De nem ez történt.

A legutóbbi telefonos köszöntése alkalmával kifejtette, hogy talált egy másik uszodát! Elhatározta, elmegy megnézni, mert neki nagyon hiányzik a mozgás és muszáj edzésben maradnia, hiszen szeretné megérni, hogy üknagymama legyen. Hát nem kívánok semmi mást magamnak, csak annyit, hogy még sok évig hívjon fel a nagymamám a születésnapomon! Hajrá Dédi! :)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!