A digitális gyógyítás titkai

A világhálón száguldó adatainknak köszönhetően számos betegséget legyőzhetünk – dr. Lantos Zoltán elmeséli, hogyan!

Már kapható a könyvesboltokban dr. Lantos Zoltán Adatból egészség című könyve. A mű egy új korszakot, az egészség digitális korszakát mutatja be.  A nagy technológiai ciklusok szakértői szerint a mostani az egészség évszázada. A biotechnológia, nanotechnológia, ideg- és viselkedéstudományok fejlődése olyan szintet ér el az információtechnológia eszközrendszerét felhasználva, hogy néhány évtizeden belül számos krónikus betegségtől megszabadulunk, ma még gyógyíthatatlan kórképek válnak kezelhetővé, életünk csaknem teljes idejében egészségben élhetünk, és a mindennapokban egészségnavigációs rendszerek támogatnak a kapcsolódó egészségszolgáltatásokkal. A fejlődésnek ugyan a legeslegelején járunk, de fantasztikus gyógyító eljárások már most is egyre szélesebb körben válnak elérhetővé. Ennek köszönhetően realitás lehet, hogy a legtöbb rákbetegség 2050-re ne legyen halálos betegség.

A szerzővel Kalmár András beszélgetett.

Dr. Lantos Zoltán Ph.D. a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán újonnan létrehozott Egészségtámogatási Módszertani tanszék tanszékvezetője, emellett az Országos Kórházi Főigazgatóságnál az EESZT-hez kapcsolódóan kialakításra került Nemzeti e-Egészségügyi Kapcsolattartó Pont projektvezetője, Magyarország képviselője az Európai Bizottság e-Egészséginformatikai szakcsoportjában és a magyar „Az adat életet ment” program vezetője, immunológus, közgazdász és művészetterápiás végzettséggel.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!