Mi indítja be a pasikat?

Szerző: Z.Zs.
Nem kell többé a nehezen megkeresett pénzt a parfümériában hagyni. Elég kimenni a konyhába, hogy elbűvöljük a férfiembereket.
Chicagói kutatók szerint a férfiak a sütőtök pitétől indulnak be, főleg ha egy kis levendulával keveredik az illata.

Dr. Alan Hirsch, aki Dr. Jason Gruss munkatársával vezette a tanulmányt, 24 különböző illatot mutatott 18-64 év közötti férfiaknak. A dupla vak tesztet komolyan vették, azt vizsgálták, hogy a péniszen mennyi vér halad át az egyes illatok hatására. A nyertes a sütőtök pite-levendula kombó lett, a férfiak 40 százalékára gyakorolt igéző hatást. A parfümök a lista végére szorultak, 3 százalékkal.

A teszt eredeti célja az volt, hogy megnézzék az illatok, hogyan hatnak a szexuális vágyra és funkcióra. Olyan páciensekre gondoltak a kutatók, akik valami miatt elvesztették a szaglóérzéküket. Ezeknek az embereknek egy része szexuális problémákkal is küzd, és meg akarták vizsgálni, hogy ez összefüggésben van-e a szaglóérzékkel.

Dr. Hirsh sem tudja, mi az ami a sütőtökpite és levendula nyújt a férfiaknak. Talán az illat a gyerekkorba visz vissza, vagy a barátnőjükre emlékezteti az embereket.

A nagy kérdés, hogy miért pont egy étel illata vitte a prímet? A többi dobogós helyet is ételek nyerték meg, a fánk, a fekete gyökér, majd a narancs követte. A kóla és a pattogatott kukorica csak kevéssel maradt le a versenyben.

Érdekes, hogy az idősebb férfiak a vaníliát találták különösen izgatónak. Az áfonya volt az utolsó élelmiszer mely szexuális ingert váltott ki.

A kutatás arra nem tért ki, hogy mi a helyzet a más országokban élő férifakkal.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!