Mikor és milyen koronavírus-tesztet használjunk?

Az ünnepek közeledtével egyre fontosabbá válik, hogy a rokonlátogatások előtt megbizonyosodjunk arról, hogy nem fertőzzük-e meg szeretteinket. Ebben is segítséget nyújtanak a Covid-tesztek, ám nem mindegy, melyik típust mikor alkalmazzuk.

A pandémia kezdete óta eltelt időszakban számtalan fejlesztés történt a koronavírus-fertőzést jelző tesztekkel kapcsolatban is. Kezdetben mindenképp szakember segítségére volt szükség a teszt elvégzéséhez, de ma már hazánkban is többféle eszköz áll rendelkezésünkre, amelyek akár otthon is lehetővé teszik, hogy megbizonyosodjunk a fertőzöttség tényéről.

Az országos tiszti főgyógyszerésszel, dr. El Koulali Zakariással néhány hónappal ezelőtt beszélgettünk a hazánkban is elérhető koronavírus-tesztekről, illetve hogy milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani, ha az antitest-, vagy antigén-szintre, illetve a lehetséges fertőzöttségre vagyunk kíváncsiak. (A beszélgetés időpontjában Magyarországon még nem kerültek forgalomba az antigén nyáltesztek, ezekkel egy későbbi anyagunkban foglalkozunk.)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!