Advent és Mikulás a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert
December 5-én Mikulás-programokkal várja a Fővárosi Állat- és Növénykert a családokat: lesz kreatív kézműveskedés, mondókás móka, és a gyerekek természetesen az állatkerti Mikulással is találkozhatnak.

Közben az egész adventi időszakban nap mint nap a kert újabb és újabb érdekes lakóival ismerkedhet meg a nagyközönség az állatkerti adventi kalendárium közönségprogramjain, amelyeket az Állatkert honlapján és közösségi média felületein még aznap közzé is tesznek kisfilm vagy képes beszámoló formájában.

Fotó: Vörös Eszter

A Fővárosi Állat- és Növénykert az év minden napján, így az adventi időszakban is nyitva áll a nagyközönség előtt. Látnivalóból sincs hiány, hiszen a hazai állatkertek közül Budapesten látható a legtöbb féle állat, s az elmúlt időszakban számos fajnál gyermekáldás is volt. A legnépszerűbb lakó továbbra is Samu, az április végén született kiselefánt, a legújabb jövevénynek pedig Arya és Amir, a két perzsa leopárd kölyök számít, akik anyjukkal, Banuval együtt egyre több időt töltenek a kifutóban, ahol a látogatók is megcsodálhatják őket.

Természetesen nem minden állat kedveli a télies időjárást, de a melegigényes fajokat a fűtött beltéri bemutatóhelyeken minden további nélkül meg lehet nézni, és sok olyan állat is akad, amelyik kifejezetten télálló. Nemcsak a jegesmedve vagy a hóbagoly tartozik közéjük, hanem például a Belső-Ázsiában őshonos kétpúpú tevék, a szibériai tigrisek, és az épp kölyköket nevelő perzsa leopárdok is.

Ezekben a hetekben az Állatkert különleges adventi kalendáriummal kedveskedik a nagyközönségnek. Ennek lényege, hogy november 28-a, azaz advent első vasárnapja óta minden nap más-más közönségprogramot kínálnak a látogatóknak, sőt ezek a programok kisfilm vagy képes beszámoló formájában még aznap fel is kerülnek az Állatkert honlapjára és közösségi média felületeire.

Vasárnap Bimbó, az állatkerti Majorságban látható magyartarka tehén mutatkozott be gondozója segítségével, hétfőn a zsiráfok, kedden pedig Balu, a barnamedve etetése volt a kiemelt program. Szerdán marabu látványetetést tartottak, csütörtökön pedig a Wendy nevű vombatkölyköt ismerhették meg az érdeklődők. A program az elkövetkező napokban, hetekben tovább folytatódik, többek között a jácintkék arákat, a pingvineket, a keákat, a tatukat, a sörényes hangyászokat, lajhárokat, a tevéket, a rozsomákokat és természetesen a nemrég született leopárdokat is bemutatják majd az állatkerti adventi kalendáriumban.

A fenti programokon túl most 2021. december 5-én 10 és 15 óra között a gyerekek az állatkerti Mikulással is találkozhatnak, sőt ezen a napon kreatív kézműveskedéssel, 14 órai kezdettel pedig Kerekítő Manó mondókás mókájával is várják a családokat.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!