Fantasztikus videót állítottak össze a világűrről

Forrás: ng.hu
Az Európai Űrhivatal a Nemzetközi Űrállomáson készült felvételekből összeállított videókat hozott nyilvánosságra.

A felvételeket Thomas Pesquet, az ESA francia űrhajósa, a 2021-es Alpha küldetés tagja készítette az elmúlt hónapok során. A kamera két másodpercenként készített fotóit fűzték össze timelapse videóvá, amelynek minden lejátszott másodperce 25 fotót tartalmaz, a videó legnagyobb része a valós sebességnél kb. tizenkétszer gyorsabb.

A legszebb, legérdekesebb látványelemekből összeválogatott felvétel első részében a bolygónk éjszakai arcát láthatjuk sarki fényekkel, a bolygót buborékszerűen körbefogó halványzöld légkörfénnyel, zivatarok felvillanó villámaival, de láthatunk űrséta során végzett munkát is, a robotkart, az Űrállomás napelemtábláinak egy részét. Feltűnik egy, a Föld légkörében megsemmisülő űrjármű képe, majd a felvétel utolsó szakaszában Pesquet a Föld felé irányított kamerával rögzítette a látványt, így felhőket, a bolygónk felszínét látjuk, ahogy az az űrhajósok számára megmutatkozott 2021. szeptember 21-én. A felvételen a Cygnus szállítóűrhajó napelemtáblái lógnak be a kép jobb oldalán.

Pesquet rengeteg fotóját is megnézhethetjük, köztük például a Balatonról készült felvételt is.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!