Videón az űrutazás lehetséges jövője

Forrás: ng.hu
A NASA sci-fibe illő videóján a Hold, a Mars, a Vénusz, az Enceladus és a Titan mellett Naprendszeren kívüli világok is láthatóak.

Sci-fibe illő videóval népszerűsíti a NASA virtuális, exobolygókkal foglalkozó utazási irodáját. A rövid videóban különböző Naprendszeren belüli és kívüli világok képzelt meglátogatása látható.

Noha az évtizedek során űreszközeink rendszerünk számos égitestét elérték, a Földön kívül eddig egyetlen objektumon, a Holdon járt ember. Éppen ugyanerre az égitestre küldenek majd ismét űrhajósokat, az Egyesült Államok tervei szerint legkorábban 2024-ben – a következő célpont nagy valószínűséggel a Mars lesz.

Sok ember ugyanakkor arról álmodik, hogy ennél távolabbi világokba, akár Naprendszeren kívüli bolygókra is eljuthassunk. Videójában a NASA ilyen hipotetikus utazásokat is bemutat, mégpedig olyan égitestekről, amelyeket a távolból ugyan, de tanulmányoztak már a szakértők. Emellett a Vénusz, valamint a Szaturnusz két, potenciálisan lakható holdjának, az Enceladusnak és a Titannak a feltérképezését is szemléltetik.

A videót a NASA Jet Propulsion Laboratory poszterei ihlették, és a Goddard Űrközpont videószakértője, Chris Smith készítette zöld képernyő és számítógépes grafika segítségével.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!