A legjobb kézműves tevékenységek időseknek

Forrás: felejtek.hu
Ahogyan hűvösebbé és esősebbé válnak a napok, úgy kívánunk mindannyian egyre több időt tölteni a lakásban. Ilyenkor sem vagyunk azonban unalomra kárhoztatva, hiszen rengeteg olyan kézműves foglalatosság létezik, amit remekül lehet a borongós időben is otthon végezni. A következőkben olyan tevékenységeket mutatunk be, amik kifejezetten az idősekre vannak szabva.

Újrahasznosítás

Ha van otthon üres konzervdobozunk, műanyag palackunk vagy akár régi teáscsészénk és kis festékünk, remek kiskertet hozhatunk létre ezekből. Legelőször arról győződjünk meg, hogy az új ültetőalkalmatosságnak nincsen éles pereme vagy elpattogzott széle és ha biztonságosnak találjuk, helyezzünk egy vékony réteg kavicsot az aljára. Erre tegyük a földet és szórjuk a virág- vagy fűszernövénymagokat. Helyezzük az ablakpárkányra, öntözzük rendszeresen és hamarosan megfigyelhetjük a növény növekedését.

A régi teáscsészékből kerti madáretetőt is készíthetünk. Egyszerűen csak kössünk egy szép szalagot a csésze fülére, akasszuk fel valahol a kertben és töltsük meg magok és mogyoróvaj vagy zsír keverékével. A madarak imádni fogják a gondoskodásunkat és sok kellemes órát tölthet el idős szerettünk azzal, hogy a vendégségbe járó madarakban gyönyörködik.

Préselt virágok

Amikor száraz kint az idő, gyűjtsünk minél több virágot és levelet a természetben. Rendezzük el őket egy papírlapon és tegyünk rá egy másik lapot. Erre aztán helyezzünk egy nehéz könyvet és egy-két hét elteltével, egy esős napon fel is használhatjuk a virágokat üdvözlőlapra ragasztva vagy képkeretbe téve.

Kavicsfestés

Akár az egész család bevonható a kavicsfestésbe, aminek lényege, hogy színes akrilfestékkel különböző mintákat és motívumokat festünk nagyobb, egyenletes felszínű kavicsokra. Mostanában divatos játék, hogy a megfestett kavicsokat elrejtjük valahol a természetben és aki megtalálja, lefotózza és elrejti valahol máshol. Érdemes megkeresni a helyi közösségi média csoportok között, hogy lakóhelyünkön is létezik-e már ilyen kavicsvadászat.

Ha nem találunk a kertünkben vagy a közeli sétáinkon megfelelő köveket, nézzünk körül a hobbiboltban vagy kertészetben, ezeken a helyeken sokszor nagyobb kiszerelésben is találhatunk megtisztított kavicsokat.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!