Áttörés jöhet a neurológiai betegségek gyógyításában

Forrás: Medical Online
Az amerikai Brown Egyetem kutatócsoportja közel áll ahhoz, hogy forradalmasítsa az agykéregbe ültethető számítógépeket, amelyeket az egészségügyben lehetne alkalmazni – írja az Interesting Engineering.

A kutatás lényege, hogy nagyjából sószem nagyságú szilícium chipeket ültetnek az agyszövetbe, amelyek az agyi aktivitást mérik és továbbítják az adatokat egy számítógépnek. Ezzel az agy megismerése új dimenzióba lépne, amelynek nagy hasznát venné az orvostudomány.

Jelenleg is zajlanak a kísérletek, de problémát észleltek a chipek által küldött jelek minőségével kapcsolatban, így ezen még fejleszteniük kell az egyetem tudósainak.

Ha sikerül áthidalni ezt a problémát, akkor képesek lesznek akár stimulálni is az idegsejteket, ezzel pedig olyan neurológiai betegségeket gyógyíthatnak meg, mint a Parkinson-kór, a bénulás vagy az epilepszia.

Olvasna még a témában?

Szimpatika akció

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!