Látogasson el a legszebb botanikus kertbe!

Forrás: MTI
Ingyenes ökológiai és kulturális programokkal várja a vácrátóti botanikus kertbe látogatókat fesztiválján az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) 2021. augusztus végén.

Kert a köbön (KÖB) projekt idei záróeseményén, augusztus 27. és 29. között egész napos tematikus programokkal, interaktív foglalkozásokkal, előadásokkal és moderált beszélgetésekkel, gyerekeknek szánt művészeti, tudományos és irodalmi tevékenységekkel, valamint hazai együttesek koncertjeivel várják a közönséget.

A kutatók az általuk szervezett játékok, élményséták és kiállítások segítségével bemutatják a természet akusztikus világát, a kunhalmokat és a hagyományos ökológiai tudást, valamint körbejárják az erdőökológia fontos kérdéseit is.

A fesztivál tudományos programja az éjszakai denevérhang-vadászattól egy pásztorcsalád bemutatkozásán át egészen a tudományos erdőmérésekig terjed. Az esti koncerteken fellép az Aurevoir, Szabó Balázs Bandája, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint.

A tudományos programokon és az esti koncerteken a vendégek ingyenesen vehetnek részt, csupán az általános kerti belépő megvásárlása szükséges. A szervezők jegyelővételt javasolnak.

Az ÖK az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) klímavédelmi jelentése után még aktívabban fordul a társadalomhoz azért, hogy közelebb hozza a lakossághoz az ökológia fontos kérdéseit, segítse a hétköznapi embereket a fenntarthatóság, a biológiai sokféleség és a klímaváltozás alapvető kérdéseinek megértésében.

A három kutatóintézetet tömörítő központ idén nyáron ezért Kert a köbön címmel programsorozatot indított útjára, amely a kultúra és a tudománykommunikáció eszközeivel szolgálja ezt a célt. A kutatók a szélesebb társadalom megszólítása érdekében valódi élmények közvetítésével törekednek az ökológiai rendszerek láttatására és megszerettetésére, betekintést nyújtva a kutatói műhelymunkába.

Forrás: botanikuskert.hu

„Az első barlangrajzok elkészítése óta alapvető vágya az embernek a természet megismerése, ahogy az is, hogy környezetével való kapcsolatát művészien írja le. A mai világban végbemenő folyamatok érdemi megértéséhez és a fenntarthatóság holisztikus szemléletének kialakításához továbbra is szükség van a tudományos tudás és a kultúra összekapcsolására” – összegezte a közleményben a projekt küldetését Garamszegi László Zsolt, az ÖK megbízott főigazgatója.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!