Mi legyen az állatkerti kis panda neve?

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert
Már lehet szavazni a budapesti kis panda tenyészpár, Aurora és Bengedúz nemrég született kölykének nevére, aki nemrégiben mutatkozott be a nagyközönségnek. Három előzsűrizett névből lehet választani, a szavazatokat pedig augusztus 23-ig várják.

Nemrégiben örvendetes gyermekáldás volt a Fővárosi Állat- és Növénykertben lakó kis pandáknál, más néven vörös macskamedvéknél vagy vörös pandáknál. Az apróságot fényképen is bemutatták: a felvételek akkor készültek, amikor az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat miatt a kicsit néhány percre kézbe vették. A vizsgálat során egyébként azt is sikerült megállapítani, hogy a jövevény kisfiú.

Ahogy sok más állatnál, például Rezső, a tapírgyerek és Samu, a kiselefánt esetében is tették, ezúttal is a nagyközönség segítségét kérik a névadáshoz, vagyis ahhoz, hogy mi legyen a neve Aurora és Bendegúz kölykének.

Az elmúlt napokban lezajlott előzsűrizés nyomán három nevet bocsátanak szavazásra:

Baltazár – különféle névváltozataival az európai kultúrkörben széles körben elterjedt, eredetileg babiloni eredetű férfinév, amely valószínűleg az Újbabiloni Birodalom utolsó, a Bibliában is szereplő királyának nevére vezethető vissza;

Boldizsár – a Baltazár egyik változata, tulajdonképpen annak magyarosabb megfelelője;

Bonifác – latin eredetű név, amely a sors, illetve a végzet kegyeltjének számító emberre utaló homo boni fati latin nyelvű kifejezésre vezethető vissza.

Ide kattintva lehet szavazni az aranyos pandagyerek nevére. A voksokat augusztus 23-a hétfő éjfélig várják, a szavazás eredményét pedig másnap teszik majd közzé.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!