Áttörés jöhet a rákgyógyításban

Forrás: MTI
Jelentős áttörést hozhat az agydaganat elleni küzdelemben az a különleges, mágnesterápiás sisak, amely sikerrel összezsugorította egy páciens agytumorát.

Amerikai kutatók szerint a sisak segítségével mágneses mező generálható, ez segít a tumor méretének csökkentésében. Az 53 éves páciens életét sajnos így sem sikerült megmenteni, de a sisak aránylag rövid idő alatt megsemmisítette a daganat mintegy 31 százalékát.

A terápia keretein belül a beteg előbb a klinikán, majd otthonában viselte a sisakot öt héten át, a sisak által generált mágneses mező kezdetben napi két, majd napi hat órán keresztül érte a páciens agyát.

A terápia mostanra az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) jóváhagyását is megkapta. Fejlesztői szerint a módszer áttörést hozhat az agytumorok elleni küzdelemben. A részletes tanulmány a Frontiers in Oncology című szakfolyóiratban olvasható.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!