Hogyan szállítsuk biztonságosan kedvenceinket?

Forrás: Magyar Rendőrség
A rendőrség kisfilmen mutatja be, hogyan kell biztonságosan szállítani kutyánkat. A film főszereplői: egy skót juhász, egy francia bulldog, egy bokszer, egy belga juhász és egy bolognese kutyus.

Nem elég ugyanis, ha csak beültetjük magunk mellé vagy mögé a kutyát, mert az balesetveszélyes, hiszen egy nagyobb fékezésnél ők is és mi is megsérülhetünk. Ahogy magunkat, úgy a kutyákat is rögzíteni kell. A rögzítés helyes módját mutatja be a kisfilm.

Azt is megmutatják a videóban, milyen veszélyeknek vannak kitéve kedvenceink ebben a hőségben. Nem mindenki tudja, hogy 2020-tól a rendőr betörheti a szélvédőt, ha kocsiba zárt állatot talál a nyári melegben. Így a kedvenc megmenekülhet, a sofőr ellen pedig állatkínzás miatt indul eljárás.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!