Véradókampány indul a Balatonnál

Forrás: Országos Vérellátó Szolgálat
Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) balatoni véradókampányt indít, hogy a nyári időszakban is fenntartsák az optimális vérkészletet.

Megkezdődött a szabadságolások időszaka, valamint az oktatási szünet, amikor is hagyományosan csökken a véradók aktivitása, viszont a balesetek, betegségek nem mennek szabadságra, a kórházak az ellátásokhoz folyamatosan használják a vérkészítményeket. Ezért duplán szükség van az emberek önzetlen adományára a betegek maradéktalan ellátásához.

Az OVSZ ezért azt kéri, hogy aki teheti, legyen részese egy vérpezsdítő balatoni nyárnak, menjen el vért adni, a kihelyezett helyszíneken az OVST véradó buszára. Köszönetképpen strandos ajándékokkal – többek között strandlabdával, legyezővel, napozóval – hálálja meg a pótolhatatlan segítséget az OVSZ.

Mindez csak egy óra a szabadságból, de egy betegnek az életet jelentheti a véradás!

Helyszínek:

Július 20. 11:00-17:00 Alsóörs, Strand, Örkény sétány
Július 21. 11:00-17:00 Csopak, Strand, Fürdő utca
Július 22. 13:00-18:00 Siófok, McDonald’s parkoló
Augusztus 3. 12:00-17:00 Fonyód, Kikötő
Augusztus 4. 12:00-17:00 Balatonboglár, Kikötő
Augusztus 6. 12:00-17:00 Balatonlelle, Borhét, Móló sétány

Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz kérik, hogy vigyék magukkal a személyazonosító igazolványt, illetve a lakcím- és taj-kártyát.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!