Repülőről töltik újra halakkal a tavakat

Forrás: ng.hu
Elsőre kegyetlennek tűnhet a módszer, de a halak becsapódása nem olyan erőszakos, mint gondolnánk.

A utahi természetvédelmi hatóságok 2021. július első felében több ezer halat helyeztek el repülőkön, hogy aztán mintegy 200, magasan fekvő tóba szórják az állatokat.

A utahi vadvédelmi hivatal valójában már 1956 óta hajt végre hasonló műveleteket. A halakat nagy számban, vízzel együtt engedik ki a gépekből, a leggyakrabban kiszórt állatok pisztrángok és pérhalak.

Bár az eljárás elsőre erőszakosnak tűnhet, valójában olyan fiatal, kicsi példányokról van szó, amelyeket a szél finoman tesz le a vízbe. A szabadon bocsátott egyedek mintegy 95 százaléka éli túl az elengedést.

A különös eljárásról videó is készült:

Egy-egy gépen nagyjából 35 ezer hal, illetve az életben maradásukhoz szükséges víz utazik. A pilóták a művelet során a lehető legalacsonyabban tartják a repülőt. A gyors és viszonylag egyszerű betelepítéssel a népszerű horgásztavakat töltik fel, a legtöbb elengedett hal steril, így akadályozzák meg a hirtelen túlszaporulatot.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!