Módszerek az iskolai bántalmazás leküzdéséhez

Forrás: ppk.elte.hu
Az iskolai konfliktusok és agresszió megelőzéséhez és kezeléséhez kaptak szakmai segítséget az érdeklődők az ELTE PPK és a Kerekasztal az Iskolai Biztonságáért (KERIB) három alkalomból álló rendezvénysorozatán.

A Kerekasztal az Iskolai Biztonságért azért jött létre, hogy összekapcsolja és közös gondolkodásra, cselekvésre hívja a témában megoldást kínáló programok, módszerek szakembereit és a közoktatás világához kötődő egyéb szervezeteket, és megoldást kínáljon az érintett diákoknak, szülőknek vagy pedagógusoknak. A KERIB tagszervezetei különböző területeken és formában nyújtanak segítséget az iskolai bántalmazással kapcsolatban.

A Ne maradj egyedül az iskolai konfliktusokkal! című három alkalomból álló programsorozat keretében a szakemberek beszéltek a bullying, az iskolai erőszak megelőzésére és kezelésére vonatkozó leghatékonyabb módszerekről és eszközökről, a műhelymunkák során pedig gyakorlati eseteken keresztül mutatták be ezek alkalmazását az érdeklődőknek.

Az egyes alkalmak tematikái az iskolai agresszió megelőzése, felismerése és kezelése köré szerveződtek. Az előadásokról készült felvételek már megtekinthetőek az ELTE PPK Youtube-csatornáján.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!