Bort, búzát, békességet! Szeressük a rendőrséget!

2021. 04. 30.
Kedves Kerecsendapátiak, Barátaim! Ma Szent György napja van, ekkor tartják országszerte a rendőrnapot.

Azért gyűltünk össze, hogy megünnepeljük falunk nyugalmának őrét, Tóth Zoltán törzsőrmestert, vagy ahogy faluszerte ismert: a Kék Totyát. Rendünk buzgó fenntartóját még 30 éve nyerte el pókeren Pék Laci egy igazi budapesti, kerületi polgármestertől. Két hordó Noah bort tett fel all-inbe, pedig csak egy kettes párja volt, de így is ütötte a helyi polgármester magas lapját. Aztán őt magát is, mert nem akarta megadni a tétet, pedig mi faluhelyt tudjuk, hogy a kártyatartozás szent. A nagyobb adósságokat például Bandi atya meg is áldja pünkösdkor. No ekkortól teljesít nálunk szolgálatot a Kék Totya.

Nagyon örültünk neki, hogy ilyen elismert fővárosi szakember érkezik hozzánk, aki már a taxisblokád alatt megtanulta a tömegoszlatást. Jó hasznát is vette ennek a tudománynak minden búcsúban, ha a dodzsemnél összeverekedtek a sorban állók azokkal, akik már a negyedik zsetont nyomták a kocsiba továbbmenetbe’. Kék Totya természetesen az évek teltével folyamatosan képezte magát. Az ötévente esedékes éleslövészeten idén is felhasználta mind a három központilag biztosított lőszert. A teljes falu bámulatára a célzott lövésekből kettő csapódott tőle elfele, a felállított lőtáblától alig nyolc méterre parkoló szippantós kocsi tartályába. Sajnos az emiatt keletkezett szaghatások már megzavarták a törzsőrmestert, így a harmadik lövedék Prekop Tóni díjnyertes postagalambját, Mázlit találta telibe. Pedig be volt zárva a tisztaszobába. Kék Totyát mindenki szereti. Persze néha fellobbannak apró viták, amikor a lakó-pihenő övezet táblánál megbírságolja, aki 23-mal hajt, mert az már több mint 10%-os gyorshajtás, vagy amikor emberkedik, hogy nincs macskaszem a kerékpáron. De mink, kerecsend­apátiak békés népek vagyunk, még méregből is ritkán uszítjuk rá a kutyát. Sokat mondok, ha évi harminc esetnél többször kellett bevinni Zoltánt a megyei sürgősségire. Főleg azóta, hogy a központból pár éve megigényelte Lekvár kutyát. Lekvár rangját tekintve főtörzsőrmester, így tulajdonképpen elöljárója Kék Totyának, de ezt korrekten nem érezteti vele. Korábban a reptéren alkalmazták kábítószer kiszagoló ebként, de sajnos kolbászszeretete miatt korrupttá vált. Ez jó hír volt a faluban azoknak, akik a fóliasátrakban marihuánát növesztettek – persze szigorúan orvosi céllal. A mai rendőrnapon hát Kék Totyát és Lekvárt ünnepeljük.

A rendezvény programjai: 16 órától kutyasimogatás és kényeztetés kolbászkarikákkal. 16.30-kor kutyaürülék gyűjtése nejlonzacskóval, és a zacskók elhelyezése az erre kijelölt gyűjtőtartályban. 17 órakor Bandi atya megáldja a rendőrautó új szirénáját. Megszorítások miatt januárban összevontuk a helyi rendőrség és a Family Frost munkakörét, ezért a sziréna a vijjogáson kívül el tudja játszani a “Szólj anyádnak, hozzon pénzt!” dallamot is. 18 órakor lepényevés, zsákban futás, tombola. 18.30-kor Kék Totya szétválasztja a tombolán összeverekedő nyerteseket, és azokat, akik szerint csalás történt. 18.45-kor bicskaelkobzás és radiátorhoz bilincselés. 19 órától mindannyian együtt vigadunk a kéttagú Szimpla Kávé trió fél-playback koncertjén. Ének, tánc hajnalig, az első autós távozók között a törzsőrmester szondázást sorsol ki. Boldog rendőrnapot mindenkinek!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!