Válás férfiszemmel

2010. 10. 26.
Szerző: Szimpatika
Egyik este, csak viccből, megjegyeztem a feleségemnek, hogy lényegében két 19 éves lány jönne ki belőle.
Életemet csak annak köszönhetem, hogy nem volt a keze ügyében semmi, se egy tál leves, se egy konyhakés. Humornak szántam, de rögtön visszavágott: mit kezdenél te akár egy 19 évessel is, minden pénteken vihetnéd táncolni, szórakozni, olyasmi helyekre, amiket szörnyülködve néztél Siófokon... Majd gúnyosan folytatta a gondolatot: ja, és akkor a Szigetre is ki kellene költöznöd sátorral.

Na, itt elgondolkodtam. Persze, mi lenne velem nélküle és a gyerekek nélkül? Az elmúlt 10 éves átlagkeresetemből vehetnék egy egész jó autót...

Hiszen nem kellene minden szeptemberben négy gyereket beiskolázni, nem kellene különórákra költeni, nem kellene Ádámnak különtanár, hiszen már csak alig másfél éve van az egyetemi felvételiig.

Úristen! Mindjárt egyetemista, ez iszonyú! Az idő rohan, ez közhely, de szerintem minden ember számba veszi néha az együtt töltött éveket. Nálunk is vannak konfliktusok, de a külvilágban, és főleg a szűkebb környezetünkben kirobbanó párkapcsolati válságok minket mindig megerősítenek. Nyáron szétköltöztek Bori legjobb barátnőjének a szülei. Az övéké is egy kamaszszerelemnek indult, most meg az anyuka hirtelen elköltözött egy másik városba egy új kapcsolat miatt.

Ez minket csupán azért érintett, mert szeptember elsején ez volt a legszörnyűbb hír Borinak, hogy a Lilla (a barátnő) már nem jár az osztályba. Az első két hét után visszajött, mert az új osztályfőnök elképesztően érzéketlenül és felületesen kezelte – az amúgy teljesen zaklatott – 13 éves kislány viselkedését és problémáit. Ennek Bori nagyon örült, de jött a további probléma, hiszen az édesapa a munkája miatt minden héten két hétköznapot kénytelen éjszakai műszakban dolgozni. Ekkor mi kijelentettük, hogy ezeken a napokon aludjon nálunk Lilla, mert az nem lehet, hogy egy ekkora gyerek esténként egyedül van a lakásban. Az eddigi tapasztalatok szerint működik, így kívülről azt látom, hogy teljesen megváltozott a viszonyuk az édesapjával, és lassan az anyuka is „felnő" a feladathoz.

Mi a családunkban, és az egészen szűk baráti körön belül is láttunk már válást nagyon intelligensen lebonyolítani. Persze egy válásnál mindig az egyik fél hozza meg az első lépést, de egy kapcsolat két emberből áll. A külvilág pedig (beleértve a rokonokat is!) nem szabad, hogy beleavatkozzon, hiszen nem az ő életük. Véleménye persze mindenkinek lehet, de nem hiszem, hogy egy párkapcsolatot kivülről lehetne befolyásolni.

Nem akartam okoskodni, csak ez az ügy Bori barátnője miatt minket is érintett. A gyerekektől pedig jöttek a kérdések a vacsoraasztalnál. Kiderült, hogy mi sem vagyunk szentek, és a mi kapcsolatunkban is voltak igen nehéz időszakok, de erről majd egyszer, talán egy következő számban.

Hogyan látja mindezt egy anya? Olvassa el itt.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!