Hadüzenet Hollandiának

A klímaváltozást akár lassíthatnánk is, ha szem előtt tartanánk az energiatakarékossági szempontokat. De ha az önzőség győz...

Tisztelt Falumbeliek, Kerecsendapátiak!
Sajnálattal kell közölnöm, hogy Magyarország és Hollandia között papucskérdésben végérvényesen elmérgesedett az összetűzés. A vita nem kisebb, minthogy a szegedi hímzett, bojtos papucs a szebb, vagy az ocsmány, és hordhatóságában kényelmetlen, zajos holland fapapucs.

Az esztétika egyértelműen a mi oldalunkon áll, de ezt a hollandok, kiknek feje éppoly kemény, mint a fapapucsuk, nem ismerik el. Ezért mi, Kerecsendapáti vezetősége, úgy is mint Szeged testvértelepülése, elhatároztuk: eltöröljük őket a Föld színéről. Mivel szánalmas országuk jó része tengerszint alatt van, így hadműveletileg a vízzel elárasztás mellett döntöttünk. Az offenzívához kérjük a lakosság segítségét. Nem kell mást tenniük, mint folytatni az eddigi energiapazarló életmódjukat, esetleg még egy lapáttal rátenni.

Laci bácsi mindig folyatja a csapot borotválkozás közben, és akkor is, amikor a fogkrémet passzírozza a tubusból a fogkefére. Nagyon helyes! Csak így tovább! Esetleg a zuhanyt is megnyithatná. Na nem tisztálkodásilag, csak úgy. Sőt akár naponta is moshatna fogat, bár a környezete ezt láthatóan nem igényli.

Marika néni mindig csumára tekeri a fűtést, és ha túl nagy a meleg, kinyitja az ablakot. Isten tartsa meg a jó szokását, amit még a panelban lakva szedett föl. Annyit tudna még tenni a nemes cél érdekében, hogy beszerel egy klímát is, ami hűt, amikor a konvektor fűt, oszt’ győzzön a jobb!

Ne remegjen meg a kezünk a leszámoláskor, a hollandok sem sajnáltak minket ’94-ben, amikor 7:1-re megalázták a fociválogatottat Eindhovenben. Közel a cél, csak most ne essünk szét! Gyerekek! Apátok mindig szólt, ha égve hagytátok a villanyt az egész házban. Mostantól szabad, sőt hazafias kötelesség. Ne csak akkor égjen, amikor a másik szobában vagytok, vagy amikor elmentek suliba, és egész napra felkapcsolva hagyjátok a lámpát a konyhában. Tanuljatok meg világosban aludni!

Lukics Sancó! Mindenki büszke rád, amiért 5.8-as benzinmotorral, sportkipufogóval döngetsz hajnalban dolgozni a bélmosóba. A rezgő ablaküvegek, a mélynyomódból harsogó Kis Grófo és a vissza-kettő-padlógázra kipöffenő füstorgia a kisgyermekes Hollósi család háza előtt folklórunk része, mint a szegedi papucs. Tudjuk, hogy a mai benzinárak mellett ez micsoda önzetlen vállalás. Ne hagyd telebeszélni a fejed támogatott napelemről tölthető elektromos autóval. Ma még csak az energiatakarékosság, holnap majd győznek a hollandok, és zabálhatjuk a sajtot mi is, és a kertjeinkben a hagyományos parlagfű helyett ott virítanak az undormányos tulipánok.

Együnk minél több marhahúst. Tudták, hogy a szarvasmarhák irtózatos mennyiségben böfögnek fel üvegházhatású gázokat? Éljenek a marhák! Illetve ne éljenek, együk meg őket. Jegyezzék meg: a zöldség a gyávák húsa. A vegetáriánusok elárulnak bennünket a hollandok elleni harcban.

Sütővel fűtők, szevasztok! Hagyományos izzót minden csillárba! Dübörögjenek az autóklímák járó motorral a kisbolt előtt! Tisztelet a hősöknek, akik tomboló kánikulában sem teregetnek, inkább tántorognak a forró szárítógép mellett! Éljenek a folyóvízben mosogató hazafiak! Hadd menjenek éjszaka is a számítógépek és a tévé, amikor már rég bealudtunk a Barátok közt szünetének első körömgomba reklámján! Véreim, polgártársak, hazafiak! Süllyesszük el Hollandiát!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!