Mozgókép készülhet a régi családi fotókból

A platform a mesterséges intelligencia segítségével képes portrékból animációkat alkotni.

A MyHeritage genealógiai oldal 2021. február 25-én mutatta be legújabb animációs rendszerét. A D-ID techvállalat által fejlesztett Deep Nostalgia a MyHeritage oldalán érhető el, a platform magyarul is használható. A mesterséges intelligencia meglepően élethű mozgásokat és arckifejezéseket ad hozzá az állóképekhez, így hozva létre a mozgókép illúzióját.

A rendszer hátterében a GAN (generative adversarial networks) áll, ennek lényege, hogy két mesterséges intelligencia áll egymással szemben. Az egyik az elérhető információk alapján új tartalmakat hoz létre, a másik pedig felülvizsgálja, hogy azok mennyire reálisak. Idővel az algoritmusnak köszönhetően a GAN egyre pontosabbá válik.

A rendszer betanításához a fejlesztők olyan videókat használtak, amelyeken a szem, a száj, a szemöldök, az áll és a fej mozgása látható különböző embereknél. A Deep Nostalgia tudását az adott fotón látható személy vonásaihoz és pozíciójához igazítja. A végeredmény minősége nagyban függ attól, hogy milyen fotót használunk. Általánosságban elmondható, hogy a fényképező felé tekintő arcokból jobb animációk alakíthatóak ki a nagy szakáll és a kiegészítők, például a szemüvegek pedig megnehezíthetik a mesterséges intelligencia dolgát.

Bár az oldalt alapvetően azért hozták létre, hogy régi családi fotókat töltsenek fel a felhasználók, sokan hírességek fekete-fehér képeiből hoztak létre animációkat.

Forrás: ng.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!