Új beutazási szabályok lépnek hatályba Ausztriában

Szerző: Szimpatika
Február 10-étől új beutazási rendelet lép hatályba Ausztriában. A beutazást megelőzően online regisztrációt kell kitölteni, és a belépést követően mindenki köteles hatósági házi karanténba vonulni tíz napra.

A beutazást követő ötödik naptól van lehetőség ingyenes PCR- vagy antigénteszt elvégeztetésére.

A rendszeres ingázóknak (munkavégzési céllal, iskolai vagy egyetemi tanulmányi oktatáson való részvétel céljából, valamint családi okokból vagy az élettárs látogatása céljából) nincs karanténkötelezettség, de a beutazáskor egy 7 napnál nem régebbi negatív PCR-tesztet vagy antigén teszteredményt kell bemutatniuk. Ha a beutazáskor nem tudnak felmutatni orvosi igazolást vagy teszteredményt, haladéktalanul, a beutazástól számított 24 órán belül molekulárbiológai tesztet vagy antigén tesztet kell csináltatniuk. A teszt költségeit az érintett személynek kell állnia. A teszteredményt ellenőrzéskor be kell mutatni. 

További információ a beutazási szabályokról (német nyelven) az osztrák Egészségügyi Minisztérium oldalán olvasható.

Forrás: austria.info.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!