(Jó)sokat nevetünk idén

2021. 01. 28.
Szerző: Sallai Ervin
|
Mindenki szeretné tudni, vajon milyen év lesz 2021. Sokan kérik ki egy jósnő véleményét, de bármi is történjék, a legfontosabb, hogy jó sokat nevessünk idén!

De jó, hogy találkoztunk, jöjjön, jósolok magának szerencsét az Új Évre! Már hogyne kéne szerencse, most is lekéste a buszt. Akinek én jósolok szerencsét, annak mind jobbra fordul az élete. 

Emlékszem, egyszer egy amerikai fiatalember, valami Márk megkérdezte, a biztos karriert válassza a mekdonácban éjszakai pótlékkal, vagy inkább tanuljon programozást. Most meg övé a fészbuk, amit maga is nyomkod. Na ugye, hogy ugye. Magánál is nagy utazást látok. Adna egy kis pénzt, megmondanám, hova lesz az utazás. 50 forint? Hát akkor az csak pár megálló lesz ezen az ótvar reggeli melósbuszon. Kotorjon csak mélyebbre a zsebében, hátha összejön egy tengerparti nyaralás. Látja? Egy ezresér’ már romokat jósolok. Vagy ókori látnivaló, vagy ilyen lesz a szállás a szemi-ól-inkluzívba’. Nincs még egy ezrese tisztázni a rom-kérdést, aranyoskám? Így már jobb. Gyönyörű szállást látok. Olyan közel lesz a tengerhez, majdnem, mint a hirdetésben. Garantált jó idő, biztosítást se kössön rá, inkább azt a pénzt is idefele adja nekem. A poggyász is megérkezik, és még túlsúlya sem lesz.

Apropó túlsúly. Ha volna még egy kis apró, jósolnék egészséget, kedves. Ne fémpénzt adjon, mert a fém mágnesessége eltéríti a jövő energiáit. Az ötezres nagyon jó lesz. Magába foglalja az ősi kínai öt elemet. Már hogy adnék vissza belőle. Az olyan, mintha a jövőjéből adnék vissza. Éveket az életéből? Megőrült? Na, nézzük az egészséget. Új szemüveget látok. Ezt még nem a tenyeréből olvasom, csak abból, hogy tíz centiről nézi a pénztárcáját, drága. Szeretné egyszerre megérteni, ami a közelében van, és távoli univerzumba tekinteni? Okos. Ez esetben multifokális szemüveget látok. És egy fogyókúrát is. De legalább is a szükségét, mert ha minden reggel munka előtt ekkora túróstáskából bezabál hármat, akkor le kell majd adni pár kilót. Nem szeret fogyókúrázni? Akkor teljesen új ruhatárat látok.

Idén magára talál a szerelem. Bár eléggé bujkál előle ezzel a frizurával. A karanténfodrászat nem kedvez Ámornak. De mindegy, a szerelem vak. Lehet, hogy messziről jön az udvarló? Homályos a jövő, szükség lenne egy tízezresre. Azon Szent István képe van, akinek a felesége, Gizella szintén külföldről jött. Magácska nem beszél semmilyen idegen nyelvet? A tízezres akkor is jó, mert a hátoldalán ott áll Esztergom. Az is elég messze. Jöhet onnan is az udvarló. Mi az, hogy senkit nem ismer Esztergomból. Én meg Csörnyeföldről származom – reggel még azt sem tudta, falu Zalában vagy egy földrész Ázsiában, aztán mostanra milyen jóba’ lettünk.

Gondolt már rá, hogy a karkötője miatt volt a tavalyi év ilyen balszerencsés? A karkötő egy önmagába visszaforduló kör. Nem ad utat az újnak, mindig ugyanaz ismétlődik. Most szépen ideadja nekem, oszt le van véve a rontás. Még tán kalandokat is hoz ez az év, ha nem lesz megkötve a keze. Mondjuk, amilyen vékony gagyi karkötő, csak kis kalandokra gondoljon. Befogad egy kóbor macskát vagy ilyesmi. Van már kettő? Vigyen haza hozzájuk egy kutyát! Lesz kaland dögivel.

Nézzük az anyagiakat! Maga kos, ugye? Rögtön tudtam, hogy oroszlán, csak vicceltem. Érződik abból, amilyen fejedelmien issza a leértékelt dobozos kakaót. Láttam, hogy a kisboltban nem kért féldecis kevertet, csak egy sportszeletet majd az ebéd mellé. Hiába: úrinőnek születni kell, a sok paraszt meg nő, mint a dudva. Igazán ideje lenne egy kis fizetésemelésnek, ugye?! Honnan gondolom? Hajnali hatkor egy antikváriumos szerelmes regénnyel a hóna alatt buszra vár. Valami azt súgja, hogy nem a szervizbe tart a Ferrariért. De lássa, jó napom van, jósolok egy kis bérrendezést magának. Remélem, nincs 20 ezrese a pénztárcában?! Még van egy utolsó elsejéig? Meg ne tartsa! Nem volt eléggé szerencsétlen ez a 20-20? Meg kell szabadulnia a húszasoktól, hogy utat nyisson a sok bejövő pénznek. Legyen hát a szerencseszáma a 21! Csak a magáé. Megteheti a lottón, a másik négy számot már pikk-pakk kitalálja hozzá. Odanézzen! A 21-es busz, amire vár. És idén 2021. Micsoda egybeesés. Nem lehet véletlen. Na, most menjen, amíg ekkora a pozitív jövő vibrálása az erőtérben! Aztán ne felejtsen áldással gondolni rám, ha idén minden összejön.

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

»

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

»

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

»

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

»

A nyitólapról ajánljuk

#KORONAVÍRUS

Áprilisi akció

Walurinal Max Aranyvesszővel tabletta

10 db

2 099 Ft

209,9 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Detralex 500 mg filmtabletta

60 db

5 399 Ft

90 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta

60 db

3 599 Ft

60 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Imodium® 2 mg kemény kapszula

20 db

1 249 Ft

62,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

UltraBlanc fogkrém

75 ml

2 349 Ft

31,3 Ft/ml
Kozmetikum

Algoflex Forte Dolo 400 mg filmtabletta

20 db

2 099 Ft

105 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Exoderil 10 mg/g krém

30 g

2 499 Ft

83,3 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Artelac CL szemcsepp

10 ml

1 399 Ft

139,9 Ft/ml
Gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz*

Nottevit Happy Sleep kapszula

30 db

3 699 Ft

123,3 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Saballo Complex lágy kapszula

60 db

4 399 Ft

73,3 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Betadine® oldat

30 ml

1 449 Ft

48,3 Ft/ml
Fertőtlenítőszer***

Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél

180 g

4 999 Ft

27,8 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Maxiluten tabletta

30 db

2 899 Ft

96,6 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Béres C-vitamin 1000 mg RETARD filmtabletta csipkebogyó kivonattal + 2000 NE D3-vitamin

90 db

3 199 Ft

35,5 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Patikárium D3-vitamin tabletta

60 db

999 Ft

16,6 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Quamatel® Mini 10 mg filmtabletta

14 db

1 249 Ft

89,2 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Tebofortan 120 mg filmtabletta

30 db

4 399 Ft

146,6 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Iberogast belsőleges oldatos cseppek

20 ml

1 799 Ft

90 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Valeriana Night Forte lágyzselatin kapszula

60 db

3 199 Ft

53,3 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Dettol antibakteriális kézfertőtlenítő gél

50 ml

899 Ft

18 Ft/ml
Biocid termék****

Zovirax ajakherpesz krém

2 g

1 599 Ft

799,5 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Flexagil krém

150 g

3 699 Ft

24,7 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Otrivin RAPID 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray

10 ml

2 099 Ft

209,9 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
*** Fertőtlenítők alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!
**** Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Friss cikkeink

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Már elérhető a a Szimpatika magazin 2021. áprilisi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el