(Jó)sokat nevetünk idén

2021. 01. 28.
Szerző: Sallai Ervin
Mindenki szeretné tudni, vajon milyen év lesz 2021. Sokan kérik ki egy jósnő véleményét, de bármi is történjék, a legfontosabb, hogy jó sokat nevessünk idén!

De jó, hogy találkoztunk, jöjjön, jósolok magának szerencsét az Új Évre! Már hogyne kéne szerencse, most is lekéste a buszt. Akinek én jósolok szerencsét, annak mind jobbra fordul az élete. 

Emlékszem, egyszer egy amerikai fiatalember, valami Márk megkérdezte, a biztos karriert válassza a mekdonácban éjszakai pótlékkal, vagy inkább tanuljon programozást. Most meg övé a fészbuk, amit maga is nyomkod. Na ugye, hogy ugye. Magánál is nagy utazást látok. Adna egy kis pénzt, megmondanám, hova lesz az utazás. 50 forint? Hát akkor az csak pár megálló lesz ezen az ótvar reggeli melósbuszon. Kotorjon csak mélyebbre a zsebében, hátha összejön egy tengerparti nyaralás. Látja? Egy ezresér’ már romokat jósolok. Vagy ókori látnivaló, vagy ilyen lesz a szállás a szemi-ól-inkluzívba’. Nincs még egy ezrese tisztázni a rom-kérdést, aranyoskám? Így már jobb. Gyönyörű szállást látok. Olyan közel lesz a tengerhez, majdnem, mint a hirdetésben. Garantált jó idő, biztosítást se kössön rá, inkább azt a pénzt is idefele adja nekem. A poggyász is megérkezik, és még túlsúlya sem lesz.

Apropó túlsúly. Ha volna még egy kis apró, jósolnék egészséget, kedves. Ne fémpénzt adjon, mert a fém mágnesessége eltéríti a jövő energiáit. Az ötezres nagyon jó lesz. Magába foglalja az ősi kínai öt elemet. Már hogy adnék vissza belőle. Az olyan, mintha a jövőjéből adnék vissza. Éveket az életéből? Megőrült? Na, nézzük az egészséget. Új szemüveget látok. Ezt még nem a tenyeréből olvasom, csak abból, hogy tíz centiről nézi a pénztárcáját, drága. Szeretné egyszerre megérteni, ami a közelében van, és távoli univerzumba tekinteni? Okos. Ez esetben multifokális szemüveget látok. És egy fogyókúrát is. De legalább is a szükségét, mert ha minden reggel munka előtt ekkora túróstáskából bezabál hármat, akkor le kell majd adni pár kilót. Nem szeret fogyókúrázni? Akkor teljesen új ruhatárat látok.

Idén magára talál a szerelem. Bár eléggé bujkál előle ezzel a frizurával. A karanténfodrászat nem kedvez Ámornak. De mindegy, a szerelem vak. Lehet, hogy messziről jön az udvarló? Homályos a jövő, szükség lenne egy tízezresre. Azon Szent István képe van, akinek a felesége, Gizella szintén külföldről jött. Magácska nem beszél semmilyen idegen nyelvet? A tízezres akkor is jó, mert a hátoldalán ott áll Esztergom. Az is elég messze. Jöhet onnan is az udvarló. Mi az, hogy senkit nem ismer Esztergomból. Én meg Csörnyeföldről származom – reggel még azt sem tudta, falu Zalában vagy egy földrész Ázsiában, aztán mostanra milyen jóba’ lettünk.

Gondolt már rá, hogy a karkötője miatt volt a tavalyi év ilyen balszerencsés? A karkötő egy önmagába visszaforduló kör. Nem ad utat az újnak, mindig ugyanaz ismétlődik. Most szépen ideadja nekem, oszt le van véve a rontás. Még tán kalandokat is hoz ez az év, ha nem lesz megkötve a keze. Mondjuk, amilyen vékony gagyi karkötő, csak kis kalandokra gondoljon. Befogad egy kóbor macskát vagy ilyesmi. Van már kettő? Vigyen haza hozzájuk egy kutyát! Lesz kaland dögivel.

Nézzük az anyagiakat! Maga kos, ugye? Rögtön tudtam, hogy oroszlán, csak vicceltem. Érződik abból, amilyen fejedelmien issza a leértékelt dobozos kakaót. Láttam, hogy a kisboltban nem kért féldecis kevertet, csak egy sportszeletet majd az ebéd mellé. Hiába: úrinőnek születni kell, a sok paraszt meg nő, mint a dudva. Igazán ideje lenne egy kis fizetésemelésnek, ugye?! Honnan gondolom? Hajnali hatkor egy antikváriumos szerelmes regénnyel a hóna alatt buszra vár. Valami azt súgja, hogy nem a szervizbe tart a Ferrariért. De lássa, jó napom van, jósolok egy kis bérrendezést magának. Remélem, nincs 20 ezrese a pénztárcában?! Még van egy utolsó elsejéig? Meg ne tartsa! Nem volt eléggé szerencsétlen ez a 20-20? Meg kell szabadulnia a húszasoktól, hogy utat nyisson a sok bejövő pénznek. Legyen hát a szerencseszáma a 21! Csak a magáé. Megteheti a lottón, a másik négy számot már pikk-pakk kitalálja hozzá. Odanézzen! A 21-es busz, amire vár. És idén 2021. Micsoda egybeesés. Nem lehet véletlen. Na, most menjen, amíg ekkora a pozitív jövő vibrálása az erőtérben! Aztán ne felejtsen áldással gondolni rám, ha idén minden összejön.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!