Összevonnák a pszichiátriai intézményeket

Szimpatika Voltaren Emulgel Forte hirdetés
Szerző: Medical Online
Három intézmény összevonásával egy több mint ezer ágyas pszichiátriai, neurológiai és idegsebészeti óriásközpont létrehozását tervezik.

A Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, a pomázi Gálfi Béla Gyógyító és Rehabilitációs Központ, valamint az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet összevonását tervezi a kormány.

Az összevonás pontos dátuma nem ismert, de úgy tudni, hogy jövőre realizálódhat a terv, amelynek tényét a Magyar Pszichiátriai Társaság is megerősítette. Az átszervezéssel egy több mint ezer ágyas pszichiátriai központ valósulna meg.

A szakma tagjai nemrégiben tiltakozó levelet küldtek Kásler Miklós emberierőforrás-miniszternek. Az állásfoglalásban azt taglalják, hogy az összevonással létrejövő óriási intézmény hátrányosan érintené a pszichiátriai és addiktológiai szakmák fejlődését, valamint a betegek ellátását. A központosítást szakmailag indokolatlannak tartják.

Forrás: medicalonline.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!